|
Firma prestiż |
Firma prestiż
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam. Dzwoniła dzisiaj do mnie pani z firmy Prestiż i proponowała składanie wniosku do urzedu marszałkowskiego o dotacje dla firm ( 85% dotacji i 15% wkładu wlasnego na nieograniczoną kwotę ). Czy mieliscie takie telefony od tej firmy z takimi propozycjami ? Wysyłają paczke kurierem wraz z wnioskiem i materiałami i placi sie 257 zł przy odbiorze. Powiedzcie mi cos o tym bo jakos nie chce mi sie wierzyc ze unia tyle daje. Pozdrawiam
lepszy bajer ostatnio doświadczyłem [ firmy niestety nie pamiętam], akurat siedzę sobie u mojego dobrego klienta na kawie, i dzwoni telefon ble ble ble.... wie Pani [zbieg okoliczności ?, a może ta sama osoba ? ] ja się na tym kompletnie nie znam [ pominę fakt, iż piszemy dużo różnych projektów ], dam mojego pracownika jemu Pani wszystko wytłumaczy.. za jedyne 249,00 złotych proponuję Państwu opracowanie na płycie CD, gdzie odnajdą Państwo wszystkie materiały, opracowania, dokumenty do wypełnienia... laik z księgową wypełni..., bezpośrednie numery komórkowe do osób zajmujących się tą tematyką w stosownych urzędach... i tak sobie rozmawiamy, aż mi się znudziło i zadałem istotne pytanie:
- Czy zdaje Pani sobie sprawę, iż dotacje to nie jest studnia bez dna, jest limit środków. I teraz niech mi Pani powie do ilu firm Pani zadzwoniła ? I ilu klientom "wcisnęła" tę fajną historię ? I na koniec się przedstawiłem. Telefon się rozłączył.... Jedno jest pozytywne w tym, telefony się rozdzwoniły w ciągu tygodnia :) Wracając do Twojego postu - kasa wyrzucona w błoto, lepiej przelej je na konto jakiejś fundacji. Za 257 czy tam 249,- licząca się firma nie napisze nawet dobrego wniosku pod działanie 6.2 PO KL. Kilka lat temu można było również w podobny sposób otrzymać opracowanie steku bzdur. Jest takie powiedzenie: "Niewiedza kosztuje". I na tym skończę post...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Firma prestiż": - Firma w Polsce, Firma w Panami, jeden właściciel + inne=jak? - FIRMA?! handel usługi firma za grancą czy u nas? - Umowa między firmą a firmą. - firma "hydrauliczna" czy firma "automatyczna"? - Firma www
• Strona 1 z 1
|
|