Witam,
Założyłam ten wątek na innej części forum, może mniej oglądanej, także pozwoliłam sobie raz jeszcze go umieścić, tutaj właśnie.
Sytutacja kształtuje się następująco:
Mam bardzo dobre dojście do dość dużych rozmiarów firmy produkującej komponenty meblowe: listwy, elementy szafek, dodatkowo ościeżnice itp. Firma zatrudnia ok 100 pracowników, duży udział sprzedaży to eksport, no i jak to wykorzystać mogę?
Chciałabym zaproponować jakąś formę współpracy właścicielowi, tylko nie wiem w jakiej dziedzinie?
Dodatkowe informacje:
1. Dopiero mam zamiar rozpocząć działalność gospodarczą, także nie jestem dużym podmiotem mogącym sobie pozwolić na odbiory ich finalnych produktów i sprzedaż tychże.
2. Znam się trochę na handlu międzynarodowym: znam kilka języków obcych, pracowałam w firmie handlowej (inna branża, prca przez 9 miesięcy).
3. Przedsiębiorstwo posiada podmiot zewnętrzny który zajmuje się obsługą informatyczną.
4. Jeśli chodzi o reklamę, to mają współpracującą drukarnię + agencję reklamową.
5. Jeśli chodzi o ich cykl produkcyjny, to wygląda on następująco:
1. Zakup surowca, głównie płyta mdf
2. Obróbka surowca- cięcie, skrawanie itp
3. Opakowanie produktu finalnego, głównie folia strech, palety EURO
4. Dostawa towaru- odbiór własny transportem klienta, albo transport własny
6. Ponadto mają podpisaną umowę z firmą factoringową, ubezpieczycielem grupowym.
Reasumując... gdzie mogłabym się, tutaj wbić?
Za wszelkie sugestie będę niezmiernie wdzięczna.
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam