|
Firma programistyczna. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Cześć.Chce otworzyć firme programistyczną, ale niewiem czy to wypali.Mam pomysły na programy których jak narazie na rynku niema.I moje pytanie jest takie czy ta firma może wypalić.
pierw kilka chentnych klientow poszukaj.Oni decyduja cy ci sie wlodzi cy nie bo pragramista bendzie chcial kasse cy prace cy nie
Ja sam jestem programistą c++,java i zaczynam delphi i muj kolega zemną będzie programować narazie programuje w c++,asembler,c#.Czyli chyba problemów nie będzie i mam odłożone 28000 zł
janusz ma słusznego
pierw kilka chentnych posókai ,cy kcom tfoje programy a pragramista bendzie chcial kasse bo cemu ma za darmola zapychać? no chyba ze tfuj kolega godolobuli lóbi robic za darmo jak to psecytałe ,to moje małe rącki opadły moze zeby robic biznesy nie tseba dobże pisac ale kuna w kilku zdaniah as tyle bykuf cas hyba wracac do skoly
sorry ale jestem z norwegi nigdy sie nie naucylem pisac po polsku tylko z cytania z forum :)
[ Dodano: Nie Kwi 16, 2006 7:36 pm ] gul jezli szukas duzo dobrych klientow to zacni programowac programy na e-marketing. przyklady na to sa ,programy kture zbieraja aktualne emaile i je filtruja,generator od doorwaypages kture swoj content dzienie zmienia ,hitbot nowy,linkgenerator ktury powoduje z automatycnie Page Rank od strony sie podwysa itd . Tutaj znajdzies bardzo duzo i dobrze placoncych klientow.Bo kazdy user ktory do nich na strone idzie jest mozliwym klientem a jezli przychodzi za darmo i w duzych ilosciach tym lepjej. Jakies rok temu ktos otworzyl nowy doorwaypagegenerator za 499 Euro i napewno ponad 200 licencje sprzedal ale tez naprawde dobre bylo.
Dzięki.Pomysle jak to ma wyglądać.I biore się do roboty.
Janusz nie bierz tego do siebie!!!!!!!!
przeczytałem twoje posty i tak własnie pomyslałem moze nie o Nowrwegi dokładnie ale cos zagramanicznego wiec to nie było do ciebie ale golobul jak jest programita (jaka sam pisze ) to rozumiem ze kończył jakieś studyjka to mógłby sie troche przyłożyc natomiast co do twojego pomysłu na biznez to mam wątpliwości na razie e mailing jest jescze nie za bardzo scigany ale juz sie przymierzaja do ostrych sankcji nie to zeby teraz nie było przepisów ,ale jescze nikogo cgyba nie ścignęli ale to ma się skończyc więc meile nie beda potrzebne(bo strach bedzie uzyć)
kolo email spamming jest scigane w europie prawda ale w chinach i w canadze nie a tam gownie te mailserwery stoja.Programowanie takich programow i sprzedanje jest legalne tylko uzycie ich na spammowanie w krajach UE jest nielegalne ale to jus nie problem programisty.On tylko powinien sie starac z program by moglo uzywac proxy itd zeby uzytkownik jak na mniej problemow by mial.Byl slyny rusek ktury to wprowadzil jako piersy i diszaj jest multimilionerem (Send Safe) .
Co jeste mozna zrobic to dobre trading scripty kture kontrolluja wymiane ruchu miendzy ruznych stronach ala UCJ itd .Koszt takiego skrypty to okolo 500$ za licencje. Najwazniesze zeby ten program przynjus jak najwiencej DARMOWY ruch na swoja strone.
|
|