Witam jest to mój pierwszy wątek na tym forum.
Chciałbym również na początku przeprosić za błędy, które mogą wystąpić w moim poście.
Ale przechodząc do meritum. Chciałbym założyć np. może przy pomocy inkubatora firmę sprzątającą zdaje sobie sprawę że jest to temat przeanalizowany chyba w każdym calu, ale proszę mi dać szanse i przeczytać ten post do końca. Byłaby to firma zajmująca się usługami sprzątania hipoalergicznego, tzn. bez użycia chemii, za pomocą urządzeń parowych, odkurzaczy z filtrem HEPA oraz środków przyjaznych alergikom. Dzisiejszy rynek urządzeń służących do sprzątania oferuje wiele takich urządzeń a w domach, firmach spotyka się coraz więcej alergików, dla których odkurzanie dywanów, ścieranie kurzy, mycie okien za pomącą tradycyjnych urządzeń, środków chemicznych lub przebywanie w takich miejscach kilka godzin dziennie jest bardzo uciążliwe i przykre z powodu kataru, duszności, łzawienia oczu itp. A dodatkowym wydaje mi się klientem mogły by być prywatne gabinety lekarskie gdzie liczy się sterylność pomieszczeń, para powinna sobie z tym problemem poradzić. Ogólnie chodzi głownie o wszystkie rodzaje działalności w której trzeba dbać o klientów, pracowników, czystość, sterylność. Dlatego też taka firma mogłaby mieć moim zdaniem szanse. Odkurzanie odkurzaczami z filtrem Hepa daje w 100% czyste powietrze, para zabija zarazki, bakterie również dezynfekuje czyszczone powierzchnie, okna myte za pomocą środków bez chemii lub parą są tak samo czyste a jednak przyjazne alergikom. Chciałbym skupić się na firmach świadcząc takie usługi kompleksowego sprzątania ale oczywiście klienci „domowi” też byliby brani pod uwagę. I tu zaczynają się moje pytania czy ma to jakikolwiek sens?J Jakie stawki zaproponować? Dodam że pracuje na pełnym etacie a to zajęcie traktowałbym na razie dorywczo aż nie trafiliby się poważni klienci. Przy takim położeniu nie musiałbym na razie płacić ZUS-u jedynie ubezpieczenie zdrowotne około 200zł+ podatek od wykonanych usług. Chciałbym również ubezpieczyć od razu działalność od odpowiedzialności cywilnej i za szkody na około 10 tyś- jaki byłby to koszt miesięczny lub kwartalny? Może ktoś wie?