|
Firma szkoleniowa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mam pytanie interesuje sie skzoleniami , bezrobociem itd. Czy ktos wie jak mozna załozyc firme która prowadzi skzolenia pracownikow, bezrobotnych itd. Ile mozna zarobic. Prosze o jakie sinformacj ena ten temat.
Normalna procedura otwierania działalności gospodarczej lub rejstracji spółki. Powinieneś też uzyskać wpis do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzony przez Wpjewódzki Urząd Pracy. Wpis jest bezpłatny.
Zarobić można różnie - zależy czym dokładnie chciałbyś się zająć. Najlepiej wychodzi się na realizacji projektów z UE ale bez doświadczenia nawet się za to nie zabieraj - nie przebrniesz przez stosy papierów, setki wymogów i procedór. Wniosek może położyć np zły kolor długopisu ;-) A tak w ogóle to skoro interesujesz się szkoleniami to powinieneś to wszystko wiedzieć :razz:
Dzięki za informacje ,Moze wiesz oc siwecej na ten temat??jak tak prosze pisz!
Wiem dużo więcej ;-) Nie wiem za to o co Ci dokładnie chodzi.? O projekty z UE? Współpracę z PUP? Same szkolenia? Wpis?
Chodzi mi np o współprace z urzedem pracy.np o szkolenia dla firm .pisz wszystko co wiesz.Z góry dzia.
Wszystkiego Ci na pewno nie napiszę ;-) Powiatowe Urzędy Pracy nie organizują szkoleń dla firm tylko dla bezrobotnych. Instytucje szkoleniowe mogą realizować takie szkolenia jeśli z nimi współpracują. Najczęściej odbywa się to w drodze przetargu (informacje o nich sa zamieszczane na stronach urzędów). Nie ma ograniczeń terytorialnych więc możesz realizować szkolenia dla każdego PUPu. Przejrzyj kilka stron urzędów i zobaczysz jak to wygląda. Wszystko jest napisane - trzeba sobie zadać jedynie trochę trudu :cool:
Witam,
Szukam wszelkich informacji na temat założenia firmy szkoleniowej. Prowadzę działalność w innej branży. Planuję otworzyć taką firmę, w moim mieście oprócz UP nic takiego nie ma. Interesuję się szkoleniami z zakresu obsługi klienta( współpraca z sieciami), sprzedaży, informatyki, zarządzania itp itd. Mam wykształcenie odpowiednie. Ogólnie współpracuję również z firmą w zakresie rozwoju sieci sprzedaży. Brak mi wiedzy na temat dotacji, środków które mogę otrzymać w formie pomocy na tego typu przedsięwzięcie oraz w jaki sposób otrzymać właściwe statusy do wystawiania certyfikatów. Mam wykładowców z odpowiednich dziedzin z typowym wykształceniem. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
wszystko w sumie powiedzieli koledzy wyżej...coś jeszcze
A czy możecie mi udzielić informacji na temat dotacji, które mogę otrzymać na tego typu przedsięwzięcie???
witam
jedno pytanie ma ktos info jak organizowac szkolania np. BHP , KOparko ladowarki ,walce , spawaczy ? moze ktos wie gdzie szukac tych info ;) pozdrawiam ;)
|
|