|
Firma transportowa do 3,5t ,2x mercedes 410 DMC 3,5t |
Firma transportowa do 3,5t ,2x mercedes 410 DMC 3,5t
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich! Chciałbym założyć firmę transportową do 3,5t. Wraz z kumplem posiadamy dwa samochody dostawcze mercedes 410 skrzyniowe z plandeką dł 340cm x szer 210cm .Są to niestety trochę wolne(max 100km/h) i już starsze(1994r) samochody jednak są w bardzo dobrym stanie technicznym(jesteśmy pewni że wszędzie dojedziemy) Czy mamy szansę znaleźć zlecenia na takie samochody? . Czy mamy może szansę załapać się pod jakąś spedycję? Mieszkam blisko Krakowa i Śląska. Czy znacie w tym rejonie jakieś spedycje zajmujące się transportem na dostawczaki? Jeżeli by były ładunki to kupili byśmy jakiegoś sprintera albo inne szybkie dostawczaki ale chcemy od czegoś zacząć bo nie sztuka wydać 50 tys. zł na samochód i nie mieć na niego roboty. Proszę bardzo o pomoc! Jestem także chętny na współpracę!
Na każdy samochód można znaleźć ładunek. W internecie działają gotowe programy, w których "sprzedaje" się ładunki. Pamiętaj jednak, że nie sztuka znaleźć ładunek w 1 stronę, ponieważ doliczając koszty powrotu wyjdziesz na maleńki plusik albo nawet na minus. Znam osobę, która prowadzi taki biznes, ma 6 samochodów i mogę powiedzieć, że to bardzo ciężka praca, cały czas pod telefonem, cały czas trzeba szukać ładunków chyba, że załapiesz 3,4 stałych zleceniodawców.
do spedycji z takimi rocznikowo samochodami zapomnij, Mozesz na poczatek w transie lub timo szukac ladunkow a druga sprawa to ogloszenia w prasie moze uda Ci sie 2 stale kontrakty zalapac :)
Jest jeszcze taki problem że jestem rolnikiem. Jak by wyglądała sprawa z ubezpieczeniem? Czy mógłbym się ubezpieczać dalej w KRUS-ie czy musiał bym przejść na ZUS? W wypadku KRUS-u jak wyglądało by wystawianie faktur VAT itp. ?
Nie koniecznie musi być to praca stała. Mogą to być dorywcze wyjazdy. Chodzi o to że utrzymuje się z rolnictwa i trudno wyżyć bo mam małe gospodarstwo.Chciałbym coś dorobić a samochód stoi czasami bezczynnie. Czy dało by radę znaleźć na TRANS-ie takie dorywcze ładunki ale w dwie strony? Może ma ktoś jakąś pracę na takie samochody? Jeśli macie jakieś propozycje to proszę dzwonić 502 021 846
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|