|
Firma Transportowa, podwykonawca |
Firma Transportowa, podwykonawca
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam , myśle o otwarciu własnej działalności gospodarczej. Chodzi o firme która rozwoziła by np. pieczywo z piekarni do sklepów w godzinach nocnych/wczesno porannych, w miescie i okolicach tego miasta, czy jest to w ogole realne ? miasto 120 tys. miałbym wspolnika. budżet jakies 30 tys zł także na busa starczy.. Proszę o jakąs odpowiedz. Z góry dziękuje :)
A za ile?
Nie wiem jakich cen za swoje usługi mogłbym sie spodziewać. Chodzi o to zeby podpsiac umowe na zaopatrywanie roznych sklepow w pieczywo czy inne tego typu produkty
Też o tym myślałem ale niestety moje małe miasto już coś takiego chyba ma. Jest u mnie w mieście taki sklep, który jest otwierany w godzinach wieczornych chyba start o 19 do 21 i sprzedają świeże pieczywo :) Kolejki się do nich ustawiają! Na pewno mają zysk tak więc co do transportu to chyba będzie cenna punktualność i dobra droga, żebyś nie stał w korkach. No myślę, że kokosów nie zarobisz ale po jakimś czasie mogło by Ci się zwrócić....... Wszystko zależy od ilości zamawiających i dobrego układu z piekarnią(ami).. Po czasie nawet można było by rozszerzyć działalność na szerszą skalę.. Może wypalić ale musisz się zorientować ile takich dostarczających jest w twojej okolicy:). Pozdrawiam i życzę powodzenia
W ogóle macie jakieś propozycje współpracy z piekarzami? Czy dopiero myślicie, że ktoś chce współpracować?
Duże piekarnie zazwyczaj posiadają własne środki transportu. Jest to flota większa lub mniejsza, ale jest. Natomiast te małe lub zupełnie malutkie, rozwożą swoje pieczywo jakimś wysłużonym autem dostawczym.
dopiero myślimy czy ktoś by chciał wspolpracowac z kims takim. rozważamy wszystkie opcje. Moze jesli n ie piekarnia to co innego ?
Firma z 1 busem za 30 tysięcy się nie opłata będzie się psuł + pensja kierowcy? Nie opłacalne gdybyś miał z 5 busów to ok takich minimum 2007r
Wcale nie prawda i jestem w stanie sie podpisac pod tym. Miałem VW LT z 2003 roku, który miał ponad 400kkm i nic specjalnego sie nie działo, serwis co 2 miesiące i tyle. Więc co do auta to zależy jak trafisz i jak sam jeździsz. A co do pomysłu na biznes to... Chłopie, przecież my Ci nie powiemy czy się opłaca. Napisz cokolwiek więcej niż ze masto xxxtys ludzi!! Co z tego ? Zamiast się głowić lec do 1 piekarni drugiej i się zapytaj czy oni by byli zainteresowani, na jakich zasadach, jaka stawka... Wtedy się możesz zapytać czy to się opłaca, bo ktoś zapewne udzieli Ci sensownej odpowiedzi.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Firma Transportowa, podwykonawca": - Podwykonawca firma cateringowa - Firma kurierska-Podwykonawca-Kalkulacja opłacalności - FIRMA ELEKTROMONTERSKA SZUKA ZLECEN, TAKZE JAKO PODWYKONAWCA - firma transportowa - Firma transportowa -BUS
• Strona 1 z 1
|
|