|
Firma transportowa - strona 35 |
Firma transportowa
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Czy opłaca sie w malopolskim zakładać firmę transportową (ziemia, piasek, żwir itd.) mając do dospozycji np. SCANIE 8x4 i jakiegoś DAF'a też 8x4?? plus do tego 2 miniładowarki bobcat i caterpillar oraz minikoparkę?? czy było by to opłacalne?? co bym musiał zrobić aby rozpocząć działalność?? mam 18 lat, nie mam prawa jazdy na kat C. Propozycję tą złożył mi wujek zza granicy, który chciałby abym w Polsce coś rozkręcił i dzielił się z nim zyskami o ile takie będą... mówił ze niema problemu z kasą, żebym tylko rozglądnął się za jakimś biznesem
Z ziemią, piaskiem i żwirem radzę uważać. No chyba, że ma się dobrego kontrahenta, który sumiennie płaci.
A co to za ciekawy interes na te czasy? Bo ja myślę, że na transporcie da się zarobić pod warunkiem, że ma się dobrego kontrahenta, który sumiennie nam płaci, W rodzinie mam transportowców i jakoś sobie radzą. Wiadomo na międzynarodówce nie jest łatwo, ale...
To elementarne dla każdej branży i jednocześnie najtrudniejsze do spełnienia.
narazie to dopiero plany
Dobry kontrahent to podstawa i nie koniecznie taki, który płaci kokosy. Dobry tzn. taki, który nawet w czasie braku koniunktury płaci może mniej, ale sumiennie. Dziś rozmawiałem z transportowcem spod Warszawy, miał 5 zestawów, jeszcze rok temu świetnie sobie radził. Mała duże plany. Nie zapłaciły mu spedycje polskie i duża spedycja litewska. I już po transporcie...
Witam!
Mam 24 lata, i szukam info na temat założenia własnej firmy transportowej...Przeczytałem cały wątek i mam watpliwości bo koszty są ogromne. jestem kierowcą, jeżdżę na wywrotce od prawie 3 lat, mój ojciec również jest kierowca i na początek chcieliśmy kupić jakieś dwa przechadzane zestawy i skoncentrować się na transporcie surowców typu kamień. A może to zły pomysł? Zaznaczam że od początku moglibyśmy jeździć obaj, ale kto w tym czasie "ogarniał" by firmę? No i jak by to sie rysowało kosztowo bo nie mogę się doliczyć
tylko nie do rabena moj ojciec tam jeźdil w "greg transie" to sa zlykle zlodzieje i chamy trzeba sie pilnowac , ja bym z tymi skur....ami interesow nie robil
wozić zawsze można, jesli jest co. Rynek jest tak nasycony przewoźnikami (w wiekszości dzikimi, działającymi na czarno),że ciężko jest wyjść na czysto. sam prowadzę taka firmę w dużym miescie od 2 lat. stali klienci odchodzą bo kupują swoje auta bądź padają.Nowych ciężko pozyskać. Ja oprócz transportu mam drugi interes, ostrą reklamę i nic. Telefony rzadko, przeważnie ludzie chcieliby jechać za frii (nie dziwie sie bo każdy szuka okazji).
Uważam, że transport to kiepski biznes ! Pozdrawiam.
cezi66 ty chyba nie wiesz co piszesz, przewoznicy działający na czarno to chyba wykonują usługi wokół komina, z taką ilością służb które kontrolują teraz transport to co piszesz o szarej strefie w tej branży to bajka
Witam
Sorki ze odbiegam troszke od tematu ale ktoś mi podpowie jakie sa aktualnie stawki za km na chłodni i firance, unia europejska. pozdrawiam
Witam.Czytajac wszystkie pytania i odpowiedzi dotyczace transportu,nabieram pewnych wadpliwosci.
W tym roku chcialbym zarejestrowac firme i zakupic dwa ciagniki siodlowe z wywrotkami do przewozu piachu,zwiru,tlucznia.Czy firma ma prawo bycia.Czy nie lepiej zakupic przyczepy i zajac sie spedycja. Jakie na dzien dziesiejszy sa stawki. Prosze o odpowiedzi pozdrawiam
Nikt nic nie wie........................................
jakie stawki...? Takie że wszyscy psioczą a jakoś nie słyszałem żeby jakaś firma trasportowa upadła...
W necie jest kilka stron gdzie dziennie dochodzi 100 tyś ogłoszeń z wolnymi ładunkami więc klienci też są...
Witam
Mam do dyspozycji 110tys zł i myśle kupić ciągnik siodłowy+ chłodnie ponieważ chciałbym założyć firmę transportową. Co jest potrzebne do tego??? I czy to się będzie wogólę opłacało startować??? Proszę o rady i podpowiedzi.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|