|
Firma usługowa- TRansport |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Dzień dobry chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o otwarciu firmy kurierskiej kapitał jaki posiadam to 7tys. studiuje na studiach dziennych marketing i zarządzanie. Czy podołam to pogodzić razem(pracę i studia)? Znim kupie furgon czy pozyskać najpierw klientów np umowa ze sklepem o dostarczaniu towarów jak moge dalej się z tym rozwinac gdzie szukać klientów pomóżcie. Jeżeli chodzi o samochód to myślałem o lublinie ma jakies 100-1300kg ładowności? Czy to wpali słowa krytyki i aprobaty mile widziane
7 tyś ledwo wystarczy na założenie firmy, paliwo i ZUS, itd. Czy pogodzisz z nauka to zależy od studiów i ciebie.
narazie przestań myslec o biznesie pochodzisz na zajęcia miesiąc i będziesz miał odpowiedz ile czasu ci zostaje.
Koszty założenia sa miej więcej taskie auto 5 tys reszta około 2 tys a jeżeli chodzi o benzynę to zawsze można jeżdzić na opałowce:)
nie wiem jak ci wyszło 2000zl skoro musisz mieć OC OCP. opał też kosztuje. samochodem za 5tys dużo nie pojeździsz zwłaszcza na opale. kup lepiej seicento z lpg i rozwoź pizze.
Do sined
Mógłby pan przybliżyć co to jest OCP?
odpowiedzialność cywilna przewoźnika.
takie ubezpieczenie ładunku.
Za 7k nie masz szans wejść w taki interes :P Za 7k dobrego auta nie dostaniesz, chyba że chcesz jeździć ŻUKIEM lub POLONEZEM (o takim - http://allegro.pl/item245968824_polonez ... 6_gaz.html ) :D
Życzę powodzenia :P
Witam
Hm.... Firma - 1 samochód? Popatrz na duże firmy, które mogą cenić usługi bardzo nisko, ponieważ mają dużo samochodów, i i tak wyjdą na tym z zyskiem. Mając jeden samochód, musiałbyś brać około 1,20- 1,50 zł za km żeby w ogóle zarobić, pamiętaj o opodatkowaniu przychodów.... No i samochód - Żuk (15l benzyny/100km) czy stary Lublin.... Ile wydasz na naprawy? I czy znajdziesz odbiorców, mając taki sprzęt? Czy będą ryzykować.... Transport to dobry interes, ale trzeba mieć spoooory kapitał na rozkręcenie.....a pożyczka nie wchodzi w grę. Pozdrawiam, powodzenia
uzasadnij
Bo jest studentem bez dochodow wystarczajacych na wziecie takiego kredytu? No ale zawsze mozna wziac kredyt na np. rodzicow :P
hehe Nie chodzi o zdolnosc kredytowa, tylko o prostą kalkulacje. Uwazam, ze taka firme trzeba utworzyć z własnych srodków, ponieważ przy wzieciu wiekszego kredytu, np. na 5 lat, bardzo bardzo ciezko byłoby spłacić raty. A kredyt na firme na 20-30 lat to wg mnie zbyt duze ryzyko, szczegolnie gdy jest sie w danym biznesie laikiem... Nie wiadomo w koncu czy wszytko wypali, ale to tylko moje zdanie...
kredyty są dobre jak umie się z nich korzystać czego dowie się pewnie na 3 roku na finansach. jest jeszcze leasing:) ale 7tys tak za malo moim zdaniem bez 20tys nie ma co zaczynać z jakimkolwiek transportem.
Sined, zaryzykowałbym nawet ze 20 tys. to za mało, majac jednego Busa (rozumiem ze takie jest twoje zalozenie), przyjmujesz zlecenie od jednej osoby, ale drugiej musisz odmowic i juz masz jednego klienta mnie....Chyba ze znajdzie sie stałego klienta, ale mimo wszystko transport wymaga duzego nakładu pieniazkow. W skrócie, nie urażając twórcy postu:
Transport - NIE DLA STUDENTA :) Pozdrawiam
Prosze admina o conajmniej blokowanie takich tematow zakladanych jak mniemam przez 15 latkow. Szkoda zycia na czytanie takich topikow .
Pozdrawiam.
hej marcelius dla twojej wiadomosci ma 18 lat i niech apn ni wchodzi w kompetencje adminów bo to nie ładnie myśle że temat jest dobry dziekuje za kulturalne komantarze pozdrawaim
|
|