|
Firma w Czechach |
Firma w Czechach
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam, jak wygląda sprawa z założeniem działalności gospo w Czechach ale oczywiście działanie na rynku PL. Słyszałem, że to taniej wychodzi. Posiada ktos n aten temat jakies wieści ??
to czy taniej wychodzi, zależy od tego czym będziesz sie zajmował...
od stycznia zakładam działalnośc remonty i wykańczanie wnętrz. Już mam z dwoma znajomymi kupe roboty więc ja bede miał działąlnośc a oni jako emeryci podpięci pod um zlec., oczywiście firma w Czechach by mogła byc, a działamy normalnie w kraju ...
mieszkasz gdzieś blisko granicy?
w sumie do Cieszyna mam jakies 30-40 km,a to ma jakis zwiazek ??
bo w sumie to bym ci polecił angielską spółke ltd, raczej jest to chyba najbardziej tania forma
nie wiem jakie papiery potrzeba na budowlanke w czechach, myśle że potzrebny bedzie jaki ś adres, nie wiem czy to tak prosto załatwić jak w uk, tam wystarczy jakikolwiek adres dla spraw urzędowych reszta odbywa sie gdziekolwiek indziej...
Lepiej zarejestrować działalność gospodarczą na Słowacji lub odrazu założyć spółkę na Słowacji - mniejsza biurokracja, brak podatku od dywidend, niższe podatki, nie trzeba posiadać kapitału zakładowego przy zakładaniu spółki, niższe zusy.
W załatwieniu formalności pomagają specjalistyczne firmy, np. POLS TRADE z Żyliny - pols.sk
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|