|
Firma w Niemczech |
Firma w Niemczech
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Szukam wszelkich informacji na temat firm jednoosobowych w Niemczech, prowadzonych przez Naszych rodaków.Dziękuję za wszelkie informacje.
witam
moja siostra prowadzi taką firme co konkretnie ciebie interesuje?
Witam. Zastanawiałam się nad firmą sprzatająca , jak równiez nad stoiskiem z jedzeniem (szaszłyki z grilla, kiełbaski itp.), tu chodzi mi o sprzedaż na festynach.Jeśli wiesz coś na ten temat to z góry dziękuję za informacje.
Witam.
Co do zalozenia firmy sprzatajacej to nie powinno byc problemow.Nie sa do tego potrzebne jakies specjalne zezwolenia.Gorzej jest natomiast wejsc na rynek tzn. pozyskac klientow. Inaczej sprawa juz wyglada ze sprzedaza kielbasek na festynach.Sa wymagane mniej wiecej podobne rzeczy jakich wymaga Sanepid w Polsce.Wiadomo, chodzi przeciez o zywnosc. Pozdrawiam
Hej ! Jestem Klara niedługo wyjeżdżam do Niemiec na stałe , chciałabym tam otworzyć małą firmę przez internet myślałam o branży turystycznej : takie pośrednictwo ofert turystycznych dla Niemców odwiedzających Polskę . Myślicie , że to dobry pomysł ??? Czy ktoś wie , jak założyć taką działalność w Niemczech ???
gdzie znajde wykaz zawodow, ktore mam wpisac do 15 okienka na Gewerbeanmeldung.
znalazlem juz zawody, ktore potrzebuja zezwoleni, albo sa obiete okresem przejsciowym, ale nie moge znalesc wykazu zawodow ktore moge wpisac.
spytaj sie w niemieckim urzędzie, jak rejestrowałem tam działalność pani sie pytała co chce robić i sama tam odpowiednio po urzędniczemu napisała, poinformowała mnie też że nie które sprawy wymagają zezwolenia...
Witam po raz kolejny
Mam kolejne pytanie mianowicie chodzi o to czy można prowadzić dwie różne firmy z tym ze jedną w Polsce A drugą w Niemczech ? Pozdrawiam
Witam serdecznie chciałbym otworzyć sklep w niemczech lub holandii z wyrobami wiklinowymi ale od czego zacząć? Jakie formalności?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|