Witam mam pytanie dotyczące założenia firmy. Mieszkam od 5 lat na terenie UK. Za kilka miesięcy zamierzam otworzyć sklep z odzieżą sportowa i nie wiem na co się zdecydować. Chodzi o to ze mam dostęp do taniej odzieży i mógłbym sobie teraz taka odzież kupować do nowego sklepu ale nie mam jeszcze założonej działalności wiec legalnie nie mógłbym sprzedawać tych ubrań w przyszłości . Czy mógłbym założyć działalność tutaj aby faktury były wystawiane na firmę a następnie otworzyć odzial w polsce i tam to sprzedawac? czy nalezaloby przeniesc firme do polski czyli tam ja zarejestrowac i przenies tam legalnie towar itp? Ktos pomysli dlaczego tak kombinuje otoz w polsce nie mam juz zameldowania i raczej tam siedziec nie bede tylko ktos bedzie się tym tam zajmowal a po drugie tutaj koszta sa mniejsze i podatek placi sie po przekroczeniu rocznie 40 kilku tys funtow . Przepraszam jesli zle napisalem ale cos koło tej kwoty i chodzi chyba o vat . Jezeli ktos orientuje sie w temacie to prosze o odpowiedz.
pozdrawiam .