|
Firma Windykacyjna |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam! Proszę o poradę osoby związane z tematem o odpowiedź jakie wymagania należy spełnić, by założyć firmę zajmującą się windykacją długów. Tylko proszę nie pisać, że długi to ściąga mafia itp. Dodam iż skończyłem AE w Poznaniu. Z góry dzięki za odpowiedź!!!
Mam kilka pytań odnośnie firmy windykacyjnej:
- Czy do założenia takiej działalności wymagane jest ukończenie prawa, jakieś licencje / kursy etc. ? - Kogo mogę zatrudnić do windykacji ? muszą być to osoby z jakimiś papierami czy nie ? - Czy dłużnika mogę odwiedzić w domu, siedzibie firmy czy tylko zawiadomienia listowne etc. ?
Nie potrzeba nic, żadnych papierów....jesteś negocjatorem. Człowiekiem, który używając słów przekona dłużnika do oddania długu.
Twoi pracownicy też nie potrzebują żadnych szkoleń, kursów, "papierów". W związku z tym, że jest to takie proste nie masz żadnych uprawnień. Jeśli na dzień dzisiejszy nie wiesz czy możesz pukać do drzwi dłużnika, to raczej długa przed Tobą droga, żeby dojść do windykatora. Oczywiście że możesz w określonych godzinach, jak kultura tego wymaga, poza ciszą nocną, czyli chyba 6-22.
|
|