|
FIRMA Z DOTACJI, CZY MOGE ISC DO PRACY?? |
FIRMA Z DOTACJI, CZY MOGE ISC DO PRACY??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Mianowicie jak w tytule. Założyłem działalność gospodarczą na którą dostałem pieniądze z UP z dotacji unijnej. Ale jest teraz martwy sezon ogólnie potrzeba czasu na rozwinięcie się a pieniędzy brak nie mam już na zus czy w związku z tym moge podjąć prace?? Słyszałem że jak dostałem dotacje to nie moge?? To jak to jest?? Wiem że mamy chory kraj i prawo ale do tego stopnia?? Nie chce zamykać tego bo wiem że to wreszcie wypali. Konkretnie czy mogę podjąć prace na jakąś umowę. Umowo zlecenie czy o dzieło czy normalną moge mieć. Zaznaczam że płace mały zus nie całe 400. Proszę o jakieś wskazówki.
Co jest w umowie z PUPem napisane ?
Czytaj umowę z UP albo po prostu zapytaj w urzędzie. Ja po otrzymaniu dotacji nie mogę się zatrudnić tylko na umowę o pracę. Reszta opcji jest otwarta.
W umowie z UP mam:
pkt.10 Nie podejmowanie zatrudnienia w rozumieniu przepisów Kodeksu Pracy w okresie wskazanym w pkt.8 pkt8 12 miesięcy Nie jest napisane jakiej umowy nie moge podjąć tylko tak ogólnie jakoś.
Zawsze jest tak napisane żeby Kowalski nie zrozumiał. Oszukałem Cię w poprzednim poście, rzuciłem właśnie okiem na swoją umowę i również nie mam czegoś takiego napisanego. Nie wiem skąd mi się to ubzdurało. Jutro wybiorę się do urzędu z zapytaniem w tej sprawie i napiszę co mi powiedziano
ok dzięki więc czekam
Masz wyraźnie napisane, że nie możesz się zatrudnić w rozumieniu Kodeksu Pracy- tam szukaj co to znaczy.
A swoją drogą jeśli jesteś vatowcem to najkorzystniej dla zatrudniającego Ciebie będzie jeśli wystawisz mu fakturke.
Nie jestem vatowcem. jestem na ryczałcie sam się rozliczam. W vacie musiał bym już zwijać intereś. takie podatki są.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "FIRMA Z DOTACJI, CZY MOGE ISC DO PRACY??": - Czy w mogę skorzystać z dotacji ? - Z jakiej dotacji moge skorzystać?? - moge mieć piniądze z dotacji UE ale nie mam pomysłu :( - czy moge wliczyć towar w koszta dotacji? - Co mogę kupić z dotacji z UP na działalność TAXI?
• Strona 1 z 1
|
|