witam
chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o firmir , która szyje (na początku) tylko sukienki...ale nie takie zwykle!!! z rórznych seri :
1 seria nazwa nieznana ; sukienki zwykle , bez wielkich wysiłków jezeli chodzi o zaprojektowanie
2 seria nazwa równierz nieznana ;sukienki z większym potencjałem wyobraźni projektanta
3 seria nazwa nieznana ;sukienki bardzo wyrafinowane nawet z wstawkami drogocennych kamieni lub czegos drogocennego...
wiem, ze musze sie liczyc z kasztami lokalu (powiedzcie mi, czy do takiego lokalu sa jakies wymagania czy jakies BHP ??A takze czy wybudowanie /kupienie takiego jest drozsze niz normalnego budynku np mieszkalnego???...)
z kosztami maszyn krawieckich ok 13-14 tys
z kosztami plac pracowników czyli ok 1200zł. razy 3/4
z kosztami materialu poczatek ok 8-10 tyś zl.
samochodu dostawczego ok 25 tys.
a jeszcze mam pare pytanek...jaki to rodzaj firmy (chyba handlowo-uslugowa) jakiego podatku moge se spodziewac... , co musze miec, by muc sprzedawac towar na fakture... jakies pozwolenie??? oraz czy macie jakies pmysly jak zrobic , by firma byla rozpoznawalna jak najbardziej w Polsce / niemcy i inni sasiedzi...moze o czyms zapomnialem jezeli tak, to napiszcie czego zapomnialem....ja myslalem moze o podpisaniu umowy, zeby w wiekszych miastach tkich jak warszawa, gdansk, szczecin , wroclaw, bydgoszcz aby mi jakas firma udostepnila w swoich sklepach ze 2 polki / wieszaki na moje towary...aha i jezeli ktos moze powiedziec, to jakich na oko kosztów miesiecznych moge sie spodziewac oraz czy waszym zdaniem jest to oplcaly biznes... oczywiscie kasa jest ogranichona myslalem cos ok 70-80 tysiacach zlotych... prosze o pomoc i z góry dziekuje za odpowiedzi.
pozdrawiam Adam