|
Firmy kurierskie - Wasze opinie - strona 10 |
Firmy kurierskie - Wasze opinieBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Używałem firmy Siódemka i często zdarzały się jakieś problemy: a to kradzież wysłanego towaru przez pracowników, zgubienie przesyłki, problem z kontaktem telefonicznym z daną placówką (centralą oraz z ich oddziałem w Gdańsku), a już najbardziej irytujące to opóźnienia w dostawie np. 5 dni zamiast 24h. To chyba tyle, jeżeli o czymś zapomniałem to tylko na korzyść dla tej firmy. Zdecydowanie nie polecam.
To chyba zależy także od podejścia hmm... kuriera ? Do mnie z GLS - kurier zawsze wcześniej dzwoni i pyta się czy o danej godzinie xx:xx będę w domu. Ja natomiast mam takie problemy z DHL ... straszne opóźnienia / zero kontaktu / pomyłki w adresach itd itp /
Czekam już prawie 2 tygodnie na przesyłkę z Siódemki. Nie idzie się dodzwonić ani do centrali ani do oddziału w Poznaniu. Ta firma to jakaś porażka. Szczerze odradzam.
Czy jest jeszcze ktoś oprócz mnie osoba która korzysta z Grupy Przewozowej? Jakie wy macie doświadczenie z tą firmą?
A ja chętnie podzielę się opinią na temat firmy GLS. W sklepie internetowym zamówiłam kilka artykułów dla zwierząt. Paczka została opłacona przelewem a ja otrzymałam informację zwrotną, że została wysłana i na stronie GLS mogę sobie sprawdzić gdzie w danym momencie ona się znajduje. Tak zrobiłam i jakież było moje zdziwienie gdy odczytałam że "paczka niedostarczona-zły adres". Jeszcze spokojna, zadzwoniłam na infolinie, obawiałam się, że adres jest całkowicie pomylony np wpisana jest zła ulica. Po krótkiej rozmowie z panią okazało się że w adresie brak jest numeru mieszkania i DOPIERO PO MOIM ZAPYTANIU CO DALEJ MAM ROBIĆ ŻEBY OTRZYMAĆ TĘ PACZKĘ dowiedziałam się, że muszę skontaktować się z nadawcą a oni droga pisemną muszą podać moje dokładne dane, ze sklepem można się było skontaktować tylko drogą mailową, więc wysłałam do nich dane z opisem sprawy. następnego dnia patrzę na "status przesyłki" i z zadowoleniem stwierdzam że od godziny 7.50 paczka jest w dostawie, po czym o godzinie mniej więcej 14 z wielkim rozczarowaniem oglądam znajomy już napis "paczka niedostarczona-zły adres". już nieco wkurzona dzwonię jeszcze raz na podany na stronie nr telefonu, przedstawiam sytuację i pani z firmy GLS upewniwszy się że ja nie jestem firmą tylko prywatną osobą obiecuje przeadresować paczkę-znaczy dopisać ten nieszczęsny nr mieszkania. I ku mojemu wielkiemu zadowoleniu otrzymuję ową paczkę dokładnie tydzień po jej nadaniu, z tego szczęścia nie otwieram jej przy kurierze tylko podpisuję i zamykam drzwi pędząc do pokoju ją otworzyć, choć po podniesieniu wydaje mi się za lekka, choć miała ważyć 5 kg, i pudełko jakby naderwane. Otwieram-a paczka jest niekompletna, ukradziono mi 5 puszek z karmą. Na 90% jestem przekonana że to nie sklep się pomylił bo im tak na chłopski rozum zależy na kliencie i chcieli by żebym została z nimi na dłużej i więcej kupowała, więc jaki by mięli cel żeby nieprawidłowo zrealizować zamówienie. Poza tym w sumie zamawiałam 12 puszek więc nie sądzę żeby wrzucili je luzem do kartonu, a w paczce którą dostałam te 6 pozostałych "latało" po całym kartonie. No i ostatnia rzecz-nie dostałam rachunku, czy faktury który zawsze dostaję korzystając z innej firmy na którym są wypisane szczegóły zamówienia (z przejęcia, że wreszcie dostałam paczkę nawet nie zauważyłam że nie ma tego rachunku). Złożyłam oczywiście reklamację i w sklepie i w firmie GLS, ale wiadomo, że nic nie uzyskam, bo nie otworzyłam przesyłki przy kurierze. Ot kolejne doświadczenie. Podejrzewam, że komuś w magazynie zachciało się sprawdzić zawartość bo w końcu paczka 2 razy tam wracała, całą się może bał ukraść, ale uszczknąć kawałek to przecież nie grzech. Bo to te ludzie głupie są i tuńczykiem koty karmią-to niech mają na złość. Zobaczymy jak się sprawa rozwiąże, koniec końców ze szczerego serca nie polecam firmy GLS
,,SIÓDEMKA,,najwiekszy matacz na rynku-przesyłka expresowa idzie u nich 10 dni(w odpowiedzi mi napisali ze przepraszaja za opóznienie ale to winna pogody)druga wpadka -mam nr przesyłki sprawdzam u nich na stronce,,kurier nie zastał odbiorcy,, wiec dzwonie do centrali i sie pytam,o której jutro bedzie kurier info ze rano ,wiec odpowiadam ze nikogo nie ma w domu w godzinach rannych (prosze o podwiezienie pod adres pracy-3 kolometry od zamieszkana ,to mi odpowiedzieli ze nie maja takiego obowiazku)i ze kurier dostarcza 3 razy a potem wraca do nadawcy
Najlepsze numery są jak paczka idzie np z USA 2 dni a w polsce krązy dwa tygodnie.
Moze ktos wie czy mozna renegocjowac umowe? zalozylem nowa firme i podpisalem umowe na 200paczek (zakladalem ze tyle bede wysylal) a z tego co teraz widze to wysle pewnie ok 100!(zycie....) co mam zrobic teraz? ktos moze renegocjowal umowy w tej sposob?
Oczywiście że UPS ,jest to najbardziej renomowana firma i znana firma na świecie ,zresztą sama historia firmy mówi za siebie .Ups posiada dużo ciekawych rozwiązań ,innowacyjna technologicznie itd. Jak dla mnie bez zarzutu . No ale jak spoglądam na powyższe posty =kwestia gustu. Pozdrawiam
witam jestem kurierem wiec.... zwalacie wszystko na kurierów , kilka spraw które chciałem napisać :
1 kurier nie ma obowiązku dzwonić do was przed przyjazdem(za telefon placi kurier nie firma kurierska ) 2 nie ma obowiazku doreczac wam w inne miejsce niz wskazane na paczce(za paliwo tez placi kurier) 3jesli laskawie odbeiracie telefon , ja pytam keidy bedziecie a wy "to twoj zasrany obowiazek" ,"czy pan nie wiem ze ludzie pracuja i nie ma mnie teraz w domu " itd itp to nie poczekam ani minuty i nie dowioze w inne miejsce avizo i koniec tematu ,sredni w tych firmach jak dhl 7 ups itd jest 4 zl za paczke brutto dla kuriera przyejchalem (stracilem paliwo),dzwonilem (rachunek za tel) a wy to olewacie bo myslicie ze do kazdej paczki jest przydzielany 1 kurier i ma caly dzien zeby wam ja dostarczyc,z 70 paczek ktore trzeba rozwiezc 50 odbirocow che meic paczke po 18 (prywatni ) i wielka obraza bo nie dzwonilem , kurier nie potrafi sie teleportowac ,nie jest sw.mikolajem ani jurkiem owsiakiem , jesli pracujecie zamawiajcie do pracy czy to wielki problem? jesli nie ma takiej mozliwosci to do rodziny , kogos kto bedzie w domu , jeśli za pobranie to do k...nędzy pieniądze niech lezą odłożone na paczkę , zazwyczaj przyjeżdżam i jest wielkie szukanie pytanie sąsiadów czy maja pożyczyć aż w końcu czekam bo trzeba do bankomatu , na następny dzień oczywiste przez takiego jest 20 postów ze ktoś nie dostał , pracujemy po 10-15 godzin, zaraz ktoś napisze , nie pasuje to nie pracuj, pasuje tylko trzeba was tak traktować jak wy nas inaczej się nie zarobi ,
Poleca firmę kuriernet pl,nawiązałem współpracę i jestem zadowolony-wożą paczki UPS
najgorsza firma jaką znam to AGAP. szczegolnie warszawski oddział. pozdro
ja korzystałam z firmy kurierskiej kurJerzy oni wspolpracuja z ups i dhl fajna sprawa , sprzedawalam przdmiot przez allegro i zlozylam u nich zamowienie ja i odbiorca paczki bylismy zadowoleni.
Osobiście polecam stronę internetową http://www.uokik.gov.pl/rejestr_klauzul ... onych2.php na której można się zapoznać z prawomocnymi orzeczeniami sądu w sprawach niewłaściwych sformułowań dotyczących m.in. reklamacji przy wysyłce towaru zamawianego w sklepie internetowym. Zgodnie z orzeczeniem Sygn.Akt XVII AmC 1066/09 niezgodne jest stwierdzenie: "Reklamacje dotyczące uszkodzeń mechanicznych lub braków powstałych podczas transportu będą rozpatrywane pod warunkiem przyjęcia tego typu reklamacji przez kuriera i sporządzenia przez niego protokołu
DHL - paczka za pierwszym razem wszystko OK - telefon czy będę o tej godzinie w domu. Kurier przywiózł paczkę - w tym dniu odebrałam nowy dowód osobisty - kurier stwierdził, że nie zgadza się numer dowodu (ze wszystkich danych tylko ta jedna rzecz) - więc przesyłki mi nie odda. Kontakt z nadawcą przesyłki, nadawca dzwoni do DHL przesyłka ma do mnie wrócić, kurier ma przekazać przesyłkę po okazaniu dwóch dowodów (które wcześniej widział). W teorii kurier był dwa razy z czego za drugim razem odmówiłam odebrania w przesyłki. W rzeczywistości działalność prowadzę w domu więc cały czas jestem na terenie miejsca odbioru przesyłki, kuriera nie było. Tym bardziej nie mogłam odmówić jej odbioru. Przesyłka wysłana po raz kolejny. Uprzejma Pani z DHL poinformowała mnie, że kurier nie ma obowiązku poinformowania mnie, że był bądź będzie z przesyłką - nie musi dzwonić ani zostawiać awizo - to ja powinnam troszczyć się o przesyłkę.
Łączny czas oczekiwania na przesyłkę 15 dni (licząc, że przesyłka którą odebrał nadawca została od razu ponownie wysłana). Po firmie kurierskiej się tego nie spodziewałam. Jednak Poczta Polska nie jest taka zła...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Firmy kurierskie - Wasze opinie - strona 10": - Wasze opinie o MLM - Osiemnastkowo.pl - Wasze opinie - XTB - jakie sa wasze opinie - leasing..., Wasze opinie na ten temat - 2 MARKOWE SKLEPY - wasze opinie
|
|