|
Firmy kurierskie - Wasze opinie - strona 3 |
Firmy kurierskie - Wasze opinie
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
a moze ktos cos wie o TNT i FedEX`ie ???
Ja jakis miesiac temu podpisalem umowe z PAF. Wszystko szybko, bezproblemowo, zawsze na czas zabieraja przesylki i dotarczaja. Ceny konkurencyjne dla poczty polskiej np. paczka do 1kg- w PAF 6.5zł na poczcie 8zł. Jest jedno "ale" - nie obsługują "jeszcze" wszytskich miast i wsi, ale "podobno" mają pod koniec kwietnia otworzyć się na cały kraj.
Witam,
a jezeli ja chce wysylac paczki o wadze **** 300-1000g FIRMY KURIERSKIE odpadaja? pytalem na poczcie i daja 5% upustu przy 50 paczkach na miesiac (umowa) jakies 150 paczek 6% 300 paczek 7% koszt ok 7-9 zl wysylka takiej paczki. Da sie cos lepiej u kuriera i czy wogole sie da...
W PAFie place za paczke do 1kg 6,50zł, na poczcie 8zł. Pobraniówka w PAF: +3zł, na poczcie + 4.50zł
DHL - paczki rozwalone, a gdy zamawiasz kuriera to nie przyjeżdżają
Przestrzegam przed ta firma. Na kuriera czekalismy 3 dni (w tym kilkanasci monitow telefonicznych, interwencje i reklamacje) !!! - Tylko umowa z odbiorca powodowala, ze musielismy korzystac z ich uslug. Na koniec przesylka dotarla po 2 dniach (zamiast obiecanych "nastepnego dnia") i uszkodzona !!!
Myślę, że ocena firm kurierskich to temat rzeka :)
1. 50% sukcesu zależy od kuriera który obsługuje naszą firmę - i tak np. mam dużo szczęścia i paczki poczty polskiej, pocztex, dhl, tnt odbierają naprawdę świetni kurierzy. Do każdego mam bezpośredni numer i dzwonię i mi mówi jak jest - bo nie zawsze się sprawdza zamawianie kuriera w centrali. Bo co oni wiedzą gdzie on teraz jest i co ma jeszcze do zrobienia :D 2. Drugie 50% to kurierzy którzy pracują po drugiej stronie czyli odbiorcy - tylko tutaj mamy setki odbiorców i setki kurierów, także opinia zależy od szczęścia :D Moje ogólne doświadczenia: (zaznaczam, że większość klientów akceptuje dostawę w dwa dni i nie wysyłam tylko pocztą polską ze względu na brak możliwości złożenia reklamacji po dniu od gwarantowanego terminu i szybkiego namierzenia paczki): 1. Pocztex - na 10 przesyłek 8 doręczonych w terminie. Kiepsko, ale odszkodowania pokrywają 2 inne przesyłki także płacę za 6 :D 2. TNT - póki co wszystko OK 3. DHL - póki co wszystko OK. Tyle ode mnie :)
ja moge jeszcze cos powiedziec o firmie schenker. Bardzo solidna firma, ostatnio zadziwiaja mnie szybkoscia przesylek- strasznie szybko ;) ostatnie 3 razy az bylem zaskoczony ze na drugi dzien z rana paczka byla u mnie
UPS - woj lubelskie , woj. mazowieckie TOTAL PORAZKA a myslalem ze UPS jest najlepszy
czekam na paczke z Chin. towar do warszawy dotarl blyskawicznie (1dzien), ale tam zaczely sie problemy. Odprawa- w ciagu kilku godzine jeszcze tego samego dnia wyslalem skany upowaznienia i dokumenty firmy. Kserokopie wyslalem listownie kolejnego dnia. Ze strony AGENTA CELNEGO kontakt marny - nie odbiera tel. na emaila odpowiedzial jak zaczelem ich obsmarowywac. Info uzyskalme dopiero po kilku dniach jak zadzwonilem do glownej siedziby Paczka poszla do mojego miasta... Najlepsze jest to ze nie dotarla jeszcze do mnie(a miala juz byc 2 dni temu) wyladowala w innym miescie, podobno mieli awarie samochodu. Gdy dzwonilem do obslugi UPS w danym miescie mojej paczki nie bylo w komputerze - b. dziwne, pozniej zostalem odeslany do kuriera rozwozacego paczki po moim miescie, ktory tez nie wiedzila nic na temat mojej paczki... czekamy dalej
A teraz trochę o RABENIE.
Pracuje w małej firmie farmaceutycznej - do tej pory mieliśmy podpisaną umowę z Rabenem na jedną przesyłkę paletową tygodniowo. Od początku tego roku RABEN spóźnił się już z przesyłka 5 razy, dzięki czemu odbiorca nie przyjął wysyłki i cofnął nam towar z powrotem ( towar jak wracał przez RABEN nie zawsze był w pełni kompletny - czasami brakowało części produktów). Druga sprawa - to zwroty palet, MASAKRA. Musieliśmy non stop się o to prosić a i tak nie odzyskaliśmy ich wszystkich, my dawaliśmy nowiutkie Euro a z powrotem wracały stare pośrupane nie wymiarowe, palety. I jeszcze coś. A teraz koniec tej pięknej historii: W ostatnim tygodniu Raben znowu nie dostarczył przesyłki - straty związane z rezygnacją klienta ok 10tys. zł. Po naszej interwencji oznajmili że wstrzymali nam przesyłki ponieważ nie zapłaciliśmy jakiejś faktury ( ale towar od nas odebrali, tylko potem go u siebie w magazynie zostawili). Zrobiliśmy aferę i okazało się że ta ponoć niezapłacona faktura była przez nas wcześniej cofnięta ponieważ przesyłka, za której dostarczenie była ona wystawiona, nie dojechała do odbiorcy. Pani z Rabenu powiedziała że najpierw płaci się wszystkie faktury a potem jak się nie podoba to sie je reklamuje. Suma sumarum w patek usłyszeliśmy że Raben zrywa z nami umowę bo jesteśmy za mali i tylko mają z nami problemy i już do nas nie przyjadą - a w poniedziałek już zamówiony kolejny towar. Jaki z tego morał: Z dala od RABENA.
Raben to tatalny syf i ostatnie ścierwo. Miałem tam staż, popier.... firma od samego początku do końca.
OPEK -fatalna obsługa
strona www - do bani - nie sposób sprawdzić statusu przesyłki telefon 'całodobowy' - słyszę odpowiedź że o 19.15 już firma opek (ktoś miał rację nazywając ją chłopek) nie pracuje, mam zadzwonić jutro od 8.00 i co? i kompetencje na poziomie zabagnionego gnoma, nikt nie odbiera ani o 8.02 ani o 10.17 ani o żadnej innej porze. nie polecam - powinni upaść i byłby spokój oraz mniej nerwów. poczta przy pomocy gołębi sprawniej i szybciej dostarcza paczki NIGDY WIĘCEJ opek (małe litery zamierzone) pozdrawiam czytających gosc z Bydgoszczy
Zamówiłem przedmiot który był wysłany w piątek kurierem DHL kiedy może do mnie dotrzeć??
Znajac dhl to dopiero w poniedzialek wyszla z magazynu paczka ;)
Paczka doszła we wtorek wszystko ok nic nie uszkodzone :)
Witam,
mam poważny problem: wyrobiłem zaproszenie dla kolegi z Syrii i 6-ego czerwca wysłałem ja za pośrednictwem DHL. Do dzisiaj przesyłka nie dotarła do adresata w Syrii, a moje telefoniczne reklamacje początkowo były gżecznie przyjmowane (tłumaczono mi że jutro, jutro) a teraz jestem całkowicie ignorowany przez DHL. Proszę poradźcie co robić ? Wyrobienie drugiego zaproszenia jest niemożliwe, ponieważ "zaproszenie " można wyrobić raz na rok. Andrzej
Sprawdź również podobne tematy:
- Wasze opinie o MLM
- Osiemnastkowo.pl - Wasze opinie - XTB - jakie sa wasze opinie - 2 MARKOWE SKLEPY - wasze opinie - Własny interes za 400 tyś Wasze opinie - Leasing..., Wasze opinie na ten temat - Studio foto - wasze opinie - Strona z ogłoszeniami - Wasze opinie. - Centrum kredytowe- wasze opinie? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|