Każda byle nie DHL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A już nie daj Boże towar za pobraniem. Poznasz wszystkie numery telefonów DHL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Firmy kurierskie - Wasze opinie - strona 4 |
Firmy kurierskie - Wasze opinie
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Każda byle nie DHL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A już nie daj Boże towar za pobraniem. Poznasz wszystkie numery telefonów DHL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OPEK=TRAGEDIA!!!!!!!!! Od piątku czekam na przesyłkę.Albo nie można się do nich dodzwonić albo w arogancki sposób odsyłają do innego działu.Zero szacunku dla stałego klienta,już nie stałego bo umowę zrywamy.RADZĘ OMIJAĆ OPEK SZEROKIM ŁUKIEM!!!!!!!!!!!!!
Z CAŁĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ NIE POLECAM FIRMY KURIERSKIEJ --- D H L --- NAWET OSRTRZEGAAAM PRZED TĄ FIRMĄ
ZAKUPIŁEM SPRZĘT DO STUDIA O DUŻEJ WARTOŚĆI KTÓRY BYŁ WYSŁANY TĄ FIRMĄ -KRZAK PRZESYŁKA NIE BYŁA TANIA - I POWINNA DOTRZEĆ NANASTĘPNY DZIEŃ PRZED POŁUDNIEM - OPCJONALNIE PO KILKU DZIESIĘCIU TELEFONACH I UPOMINANIA SIĘ O SWOJĘ POINFORMOWANO MNIE ŻE PRZESYŁKA BĘDZIE ZA TYDZIEŃ PONIEWAŻ KURIER BYŁ I NIE BYŁO NIKOGO W FIRMIE I ŻE ZOSTAWIŁ AWIZO - ( SKANDAL I KŁAMSTWO KTÓREGO NIE KUPIŁEM ) POCZYM POINFORMOWANO MNIE ŻE MOGĘ ODEBRAĆ PRZESYŁKI OSOBIŚCIE - NAWET NIE CHCIAŁO IM SIĘ TYŁKA RUSZYĆ ALE ŻEBY AŻ TYDZIEŃ - TO SKANDAL - OCZYWIŚCIE POJECHAŁEM ODEBRAŁEM - ZALEŻAŁO MI NA CZASIE - ALE TO NIE KONIEC ŻUCAJĄ PACZKAMI BARDZO NIE OSTROŻNIE - SPRAWDZAŁEM PRZY NICH CZY PRZESYŁKII NIE SĄ USZKODZONE NASZCZĘŚCIE NIE TAKŻE NE POLECAM OSZUŚCI I KRĘTACZE CWANIACZKI
Opek, to rzeczywiście tragedia i równiez nie polecam tej firmy.
UPS- czasem korzystam, nie mam najmniejszych zastrzeżeń. DHL-nie korzystam bo za drogo PocztaPolska-tragedia, po prostu szkoda gadania. Wysyłam tylko i wyłącznie na wyraźne życzenie klienta, chociaż w ostatnim czasie zauważyłem znaczną poprawę. Przesyłke pobraniową wysłałem w piątek, w poniedziałek była u klienta a w srode były pięniądze na koncie.
Witam!
Natrafiłem na firmę Paczkarnia (paczkarnia,pl). Z tego co mają napisane na stronie pośredniczą dla UPS, a ceny są całkiem atrakcyjne przy niedużej częstotliwości wysyłania. Korzysta może ktoś z ich usług? Godne polecenia? Pozdrawiam
WITAM.
JESTEM TU PIERWSZY RAZ , ale szukałem takiego portalu z forum o firmach kurierskich. JEŚLI KTOŚ SZUKA PODPOWIEDZI Z KIM WARTO WSPÓŁPRACOWAĆ TO MAM PEWNA INFORMACJĘ. NAJGORSZĄ FIRMA KURIERSKĄ JEST DHL . MAM DOŚWIDCZENIE Z PRAKTYKI KORZYSTANIE Z ICH USLUG. BAŁAGAN , BRAK KOMPETENCJI , KONKRETNYCH INFORMACJI , BRAK POROZUMIENIA Z KURIERAMI ZE STR. FIRMY , OSZUSTWA I GLUPIE TLUMACZENIA ŻE PRZESYŁKA JEST POBRANA DO DOSTARCZENIA A NIE MAJA KONTAKTU Z KURIEREM I W REZULTACIE PO KILKUNASTU TELEFONACH PRZEZ PONAD 4 TYGODNIE I GROŻBA SPR. W SĄDZIE PRZESYŁKA DOCIERA PO 5 TYGODNIACH OD DNIA WYSŁANIA. WSZYSTKIM FIRMOM WYSYŁAJACYM DO MNIE PRZESYŁKI NAPISAŁEM PROŚBĘ ZEBY NIE WYSYŁALI PRZEZ DHL. I SĄ BARDZO DRODZY OBECNIE KORZYSTAM Z FIRMY OPEK I JEST OK. POZDRAWIAM
tez nie polecam DHL,, miala przyjsc paczka z niemiec,, czekalem 2 tyg,, pojechalem do nich i dostalem informacje, ze przesylka zostala zwrocona do nadawcy,, a byl tam moj numer tel,,, trudno zadzwonic albo nawet puscic sygnal??
co do poczty polskiej,, to sam jezdzilem i dostarczalem przesylki,, napisze tak,, przez ten czas co pracowalem dla poczty,, nie bylo zadnego zwrotu,, zap... od 8 rano nawet do 21,, z ciekawosci patrzylem na stemple nadania,, i o dziwo,, mamy np 11.11.2008, paczka dostarczona do klienta,, a wyslana 10.11.2008;]
nigdy więcej DHL!!!! tydzień czekam na przesyłkę , która miała być zresztą (3dni temu) prezentem dla przyszej teściowej:( a teraz, po tygodniu dzwonienia, wjaśniania i nerwów strasznych dowiedziałam sie, ze jutro wraca do nadawcy... do tego bezczelny kurier, który podał w wyjaśnieniu, ze odmówiłam przyjecia przesyłki! NIGDY WIĘCEJ DHL!!!!!
Mogę polecić firmę UPS - współpracuję z nią od roku i jeszcze nie było żadnej wpadki, wszystko na czas. A paczek wysyłam sporo ponieważ prowadzę działalność głównie przez internet.
Miałem też okazję współpracować z firmą DHL - tragedia, nie polecam, żadna paczka nie dojechała na czas, a jak chciałem u nich osobiście odebrać paczki to za każym razem miałem tą samą informację: "mamy awarię jakiej jeszcze nie mieliśmy, system nie działa i nie możemy wydać paczki". DHL spóźniał paczki po kilka dni (wysyłane ekspresem) a to przy prowadzeniu biznesu jest niedopuszczalne.
Dzisiaj się przekonałam, co to znaczy kurier i konkretnie DHL...
Zamówiłam kuriera wczoraj przedpołudniem, miał być do 16tej. Do tej pory go nie było. W biurze telefon non stop zajęty, a 8min temu biuro zostało zamknięte... Nie polecam, szczerze !!!
Niekompetencja takich gigantów jak DHL czy UPS wynika z faktu braku poszanowania pracowników. Pracowałem w magazynie w obu tych firmach w Szczecinie, magazynierzy i kurierzy, czyli trzon firmy są źle traktowani. Wśród magazynierów jest duża rotacja, zatrudniają głównie studentów na zlecenie za 1100 zł, żadnego przeszkolenia, ubrań roboczych, ciągle tylko poganianie i często zebrania wszystkich kurierów i magazynierów na magazynie podczas których kurierzy domagają sie należnych im świadczeń a szefostwo odpowiada, że trzeba wyrobić plany. Jeden wielki bajzel, magazynier czyli osoba która dba o prawidłowe rozdzielanie, sortowanie i oznakowanie przesyłek jest traktowany jak zło konieczne. Paczki fruwają po tirze, rozwalają sie, za taką prace powinno sie płacić dwukrotnie więcej, na zewnątrzy wszystko ładnie wygląda a od środka bajzel.
korzystałam z firmy Viktorio
mieszczącej się na ulicy Gotarda 16/32 Warszawa Mokotów jestesm bardzo zadowolona z ich usług doręczają w dniu nadania i faktycznie gwarntuja czas doręczenia dodzwonić się można bez problemu - bardzo miłe Panie przez telefon- ceny b.przystępne jak na taki standard usłgi- gorąco polecam warto przekonać się do tej firmy niż do "wielkich kolosów" którzy mają nieraz klienta gdzieś
no wiesz to wielka irma skorzystaj z małej polecam ci viktorio 90228437534) ja tez sie zraziłam na kolosach polecam małe firmy spróbuj
Mojej dalszej przygody z DHLem ciag dalszy..
Do dnia dzisiejszego kurier jak nie przyjechal, tak nie przyjechal. Mial byc wczoraj, dostalam smsa, ze bedzie miedzy 11 a 17, znow siedzialam w domu. Przez 17 dzwonie na ich smieszna infolinie, babka polaczyla sie z kurierem i cud- jest w mojej miejscowosci, to czekam... jak sie okazalo na prozno :( Znow telefon i dzwonie, zaskoczeni, ze jeszcze go nie bylo, tym razem jakis 'mily' (jak wszyscy) przepraszal i zlecil nowe zamowienie. Kurier ma byc dzisiaj o 15.30, wiec ma godzine czasu.... A i gdyby to ode mnie zalezalo, to od razu biore innego, a nie wsciekam sie na dhl. Ale coz adresat sie uparl i chce tylko i wylacznie dhl. Co za ludzie...
UPS przesyłka dotarła na czas,paczka była jednak uszkodzona (wartość 1000 pln.) w taki sposób że wiedziałem od razu o co chodzi,ktoś koniecznie chciał dowiedzieć się co jest w środku,w pudełku był otwór 100razy100 mm,przesyłka nie była uszkodzona.Ale ktoś może pozyskał dane osobowe co dany klient kupuje.Niepolecam UPS-a nawet za darmo.
Sprawdź również podobne tematy:
- Wasze opinie o MLM
- Osiemnastkowo.pl - Wasze opinie - XTB - jakie sa wasze opinie - 2 MARKOWE SKLEPY - wasze opinie - Własny interes za 400 tyś Wasze opinie - Leasing..., Wasze opinie na ten temat - Studio foto - wasze opinie - Strona z ogłoszeniami - Wasze opinie. - Centrum kredytowe- wasze opinie? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|