nie ma to jak sie wypowiadac o kurierach po tym ze sie ich widzi lub sie cos zamowilo raz albo raz na 2-3 miesiace - opinie sa miazdzace ...
Podsumuje rok umowy z DPD. Paczki wszystkie na czas- czyt. nastepny dzien, zdarzylo sie tylko raz ze doszly o dzien pozniej poniewaz jakis ciec na magazynie zapomnial zapakowac moich paczek. Jedna z klientek miala duze zastrzenia do kultury osobistej jednego z warszawskich kurierow. Ogolnie duzy plus jesli chodzi o dostarczanie do klienta.
Kontakt. Tutaj rowniez ogromny plus. Jesli trzeba cos zalatwic lub cos nie gra, przedstawiciel potrafi wydzwaniac po kilka razy sie dopytywac az sprawa tego samego dnia zostanie pozytywnie zalatwiona. Niejednokrotnie sam sie fatygowal przyjezdzac aby pomoc.
Uszkodzenia paczek. W ciagu prawie roku zdarzyly sie 3 przypadki ze paczki zostaly uszkodzone, w tym jedna sytuacja, co do ktorej nie jestem pewien ze zrobil to kurier. W 2 przypadkach zostalo wyplacone odszkodowanie- co prawda wszystko miesiac trwalo ale wiecej zalezy od firmy ubezpieczeniowej niz od nich.
Kurierzy miejscowi. Nie trzeba dzwonic do centrali i rozmawiac z "jola z duzymi balonami" az jej sie zechce przyjac zlecenie odbioru- tylko za pierwszym razem, pozniej dostajesz numer do kuriera i mozna sie z nim zawsze dogadac- a przynajmniej moj jest taki ktory nawet by na piwo po pracy z toba poszedl.
Jedyny minus jaki jak narazie zauwazylem to przesylki pobraniowe. Pieniadze przelewane sa w kazdy czwartek i niestety czasem trzeba nawet poczekac na swoje pieniadze 10dni.
Ogolnie DPD nie jest najtansze, nie najdrozsze, ale za to najsoldniejsze. Ostatnio zaskoczyla mnie Siódemka poniewaz zadzwonili przed przyjazdem- okazalo sie ze ktorys z kurierow nie zastal mnie w lokalu ale na szczescie gdzies mial zapisany numer inaczej by tego nie zrobil ;)
Widac ze DPD stawia na jakosc swoich ludzi i swoich uslug. W przypadku kurierow sprawdza sie zasada ze co tanie to do d***