|
Flex mały ,flex duzy,młot wyburzeniowy duży i mały,wiertarki |
Flex mały ,flex duzy,młot wyburzeniowy duży i mały,wiertarki
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
witam serdecznie.Od długiego czasu sledze te forum muszę powiedzieć ze jest ok.potrzebuje kilka informacji waszych opinii ale nie szukam złotego środka na biznes co mowie z góry.Już wyjaśniam do czego zmierzam mam spory warsztat ojca i powiem ze jest on nie używany ojciec mieszka za granica ja skończyłem szkołę ogólniak i mam sporo czasu obecnie szukam pracy.Chciałbym zająć się produkcja mała produkcja coś co mogę wykonać własnymi rękoma, czegoś co mógłbym sprzedawać na allegro lub innych tego typu stronach np.coś co juz jest proszę o wasze porady wskazówki. W warsztacie znajduje się: szlifierka stołowa,spawarka,elektro-narzędzia(flex mały ,flex duzy,młot wyburzeniowy duży i mały,wiertarki,wyrzynarki,szlifierki )piły spalinowe,sprężarka,młotki pilniki gwozdzie,śruby,kielnie,poziomnice.To tyle nie bedę wszystkiego wymieniał.Nie chce tutaj złotych środków potrzebuje robić coś co już jest a można na tym zarobić co nie co.proszę o wasze porady pozdrawiam.Tym którzy chcą mi dopiec z góry dziękuje niech się nie udzielają nie jestem z pierwszej łapanki.pozdrawiam i czekam na wasze porady.
nikt nic nie podpowie w dalszym ciągu czekam na wasza jakąś rade pozdrawiam
Najprościej to: 1/ spytaj ojca co robił i co można tymi narzędziami robić? 2/ spytaj siebie co potrafisz i do czego możesz użyć tych narzędzi. Następnie pomyśl ile pieniędzy będziesz potrzebował na rozpoczęcie działalności? Jeżeli masz takie pieniądze to Ok , jeżeli zaś nie to je najpierw zarób w inny sposób. Albo jako pracownik najemny albo wynajmując chętnemu ten warsztat. Potem to już wiesz....
Po ukonczonym ogolniaku raczej wybralbym sie na studia (jak nie dzienne to zaoczne), bo papierek zawsze sie przyda (nie jest to niestety zasada, ale jednak sie przydaje).
Jezeli zaoczne, to tak jak napisal Tomsi - spytaj ojca co mozna z tymi narzedziami zrobic. Niezaleznie od tego co Ci odpowie, spytaj siebie czy umiesz sie tym poslugiwac. Mozesz np pomyslec o jakims zakladzie naprawczym (kiedys bedac u kolegi w piwnicy, dla smiechu napisalismy mu na drzwiach "zaklad napraw drobnych" i o dziwo zaczeli zglaszac sie do niego ludzie z klatki) , a moze zaczniesz prowadzi uslugi remontowo budowlane, a moze raczej ogrodnicze (tak to lepsze stwierdzenie). Pila spalinowa jest, wiec jakies chaszcze mozesz wycinac, mlot jest, wiec jakies stare chodniki w ogrodkach tez rozbic mozesz. Sęk w tym, aby znalezc klienta na takie uslugi
dzieki chłopaki za podpowiedzi.pieniazki sa 20tys,nie duzo ale do zainwestowania jest.Moj ojciec to budowlaniec i to dobry budowlanka mnie nie pociaga troche spawam nawet dobrze mi to idzie.podsuwajcie mi jeszcze jakies propozycje z gory wszystkim dzieki wielkie
Jezeli dobrze spawasz, to poszukalbym jakiegos dobrego projektu, albo sam zaprojektowal i zaczal wytwarzac go-karty (nie takie malutkie, ale z silnikami np od 126p). Jezeli bylyby naprawde dobrze zrobione mysle, ze 2-5tys za 1 moglbys dostac, jezeli do tego moznaby je zarejestrowac (tutaj musisz poprzegladac jak sprawa od strony prawnej wyglada) to ponizej 4tys raczej nie powinna cena zejsc. Zanim jednak wezmiesz sie do pracy, oblicz ile koszt produkcji 1dnego takie pojazdu by wynosil. No i jeszcze zostaje jeden problem, ktory dotyczy kazdego biznesu - znalezc klienta
Jeśli chociaz trochę się na tym znasz to warto spróbowac otorzyc własną działalnośc i poszukac zleceń o czym mowa powyżej. To wydaje mi się dobrym pomysłem.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Flex mały ,flex duzy,młot wyburzeniowy duży i mały,wiertarki": - NASA zapłaci setki milionów dolarów- mały wkład, duży rydzyk - flex czy sitodruk? - Praca dla Programisty (Flex / RubyOnRails / Java) - Akcje FLEX z nadprzeciętnymi dywidendami nawet do 60% w roku - Mam mały pomysł na mały biznes Polska - Bjaloruś.
• Strona 1 z 1
|
|