|
FOREX - sygnały forex, Forex kursy walut |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ FOREX, Rynki Walutowe, Kursy Walut
Autor
Wiadomość
Arbitraż? mozesz rozwinąc swoją myśl bo róznie można to pojmować.
Hmm nie wiem dokladnie jak to dziala,nie jestem traderem,coś z wykorzystaniem roznic w kursach w roznych instytucjach. Wiem ze stopa zwrotu byla bardzo wysoka(duzo wyzsza niz kont uzywajacych konwencjonalnych strategii), a ryzyko niskie. Handlem zajmowalo sie odpowiednie oprogramowanie. Oferte takiego konta mialem wiele miesiecy temu, pozniej zostalo ono wstrzymane na pewien czas bo programisci mieli poprawic szybkosc realizacji transakcji przez system. To konto mialo bardzo wysokie minimum. To jedyne konto uzywajacej takiej strategii z jakim sie spotkalem, szukalem innych ale bez skutku. Znasz jakies?
Slyszalem o tym ale nigdy sie nie interesowalem wiec nie bardzo.
Inwestor, który posiadając np. 3000 zł kupi 1000 USD następnie wymieni je na 769,23 EUR (1000/1,30), aby w końcu zamienić 769,23 EUR na 3076,92 zł (769,23*4), osiągnie zysk (w wysokości 3076,92-3000=76,92zł). W tym wypadku dość istotną składową kosztów transakcyjnych są różnice pomiędzy ceną kupna a ceną sprzedaży waluty, które w powyższym przykładzie zostały celowo pominięte. Troche to bez sensu jak dla mnie dlatego polecam forex w czystej postaci. Doświadczenie, Dobra Analiza Techniczna i Fundamentalna:)
Witam widzę że kilka osób na tym forum opowiada bajki bo można na miesiąc spokojnie zarabiać 10%-20% .
A najciekawsze nie trzeba grać a jedynie powierzyć kapitał doświadczonej platformie i cieszyć się wolnością. Zapraszam do rozmowy GG.8480799 tel.608805510
Rozmawiałem dzisiaj z ekspertem z Londynu, który jak usłyszał, że powierzając własne środki "doświadczonej platformie" można spokojnie miesięcznie wyciągnąć 10%-20% to mnie wyśmiał. Ciekawe jakie dają gwarancje minimalnego zysku, zwłaszcza w sytuacji krachu. Aha i ważny jest też okresu inwestowania. Jak chcesz szybko (w ciągu roku) zarobić to mało kto da Ci gwarancję jakiegokolwiek zysku. Wszystko zależy od przyjętej taktyki i strategii. Jak jest hossa to 20% miesięcznie to nie jest problem nawet dla słabego gracza, ale co w przypadku załamania na rynku ?
Witam ja podaje fakty nie do podważenia które można sprawdzić kontaktując się ze mną ,nie zamierzam jednocześnie polemizować i spierać się z ekspertami nie ma sensu każdy myśli że wie najlepiej.
"Ten kto pracuje cały dzień nie ma czasu na zarabianie pieniędzy" John D.Rockefeller Pozdrawiam GG.8480799
Aha to ciekawe, każde fakty można podważyć, znajdując w nich ziarno nieprawdy. Chciałbym zarabiać takie pieniądze o jakich mówisz i nawet mam spory kapitał do zainwestorania, ale nie przekonałeś mnie swoimi faktami... a wręcz przeciwnie.....
Witam kiliuszkin przykro mi ale nie zamierzam polemizować na forum na pewno nie jest to informacja dla każdego ,jeśli masz zamiar poznać szczegóły zapraszam do rozmowy ze mną .
GG.8480799 Pozdrawiam Andrzej
FOREX.Jedyna rzecza, ktora odstrasza mnie od inwestowania czegokolwiek na forexie to lewarowane zakupy badz " lewarowany rynek( wyrazajac sie brzydko)". Co do informacji od ludzi a jak kazdy doskonale wie ich procent jest mniej niz minimalny.Nauczylem sie z zycia,ze prawdziwie latwe i szybkie pieniadze zarabiaja ludzie dla ktorych strata kilkuset milionow dolarow to nic, maja powod by byc pardziej cierpliwymi i cwanymi graczami a to w krotkich sprzedazach a to forex itp.A kapitaly jakie do tej pory zainwestowali nie sa oplacalne na tyle by ich wycofac.
Posiadajac kilka milionow nie mozna podbic niestety swiata.Grupa posiadajacych setki milionow badz dziesiatki miliardow jest naprawde waska i ta gra tak naprawde jest dla nich.Z doswiadczenia wiedzac,ze do wiekszosci naleza ludzie posiadajacy od 1 do kilkudziesieciu milionow USD + szeroka grupa ludzi ponizej $1.000.000. Bardzo interesujacym zjawiskiem stalo sie inwestowanie na Sindexie ale dla przecietnego inwestora sytulacja na rynku jaka wydarzy sie w przeciagu od 1-4 lat to jak dla dziecka okres od malucha bawiacego sie zabawkami to mowy kiedy bede duzy...Naprawde moze sie wiele zmienic.Pewnie zawsze mozna przeznaczyc kilkadziesiac tysiecy do nauki i obserwacji bez mysli czy je strace czy zyskam.Kierowac nimi bez oporow ryzyka.Ja jednak wole inwestowac pieniadze w lokaty ktore sa pewne a jesli dobrze wnegocjuje sie warunki mozna dostac calkiem dobre pieniadze.Warto jest sie tez zastanowic na inwestowaniu w rajach podatkowych i w miejscach gdzie liczba milionerow/miliarderow jest liczaca sie.Wole inwestowac pieniadze w mniejsze rynki ale takie w ktorych widze co sie dzieje i znam przyszlosc badz w jakis sposob moge nad nia zapanowac.Niz dopuszczajac sie takiego ryzyka.Od wielu lat jestem rowniez zagozalym hazardzista ale to jednak nauczylo mnie wiecej dystansu do ryzyka niz przywiazania, gdyz bardzo zadko przegrywam.Tak wiec gra na forexach/sindexach/gieldach moze okazac sie niespodziewanym zyskiem ale najczesciej wykazywany jest on strata.
Panowie !! może by tak trochę polityki ? Jak sądzicie dlaczego dolar się umacnia ? kolejne pytanie - dlaczego ropa naftowa spada na ryj ? a może już arab spadł z wielbłada prosto w były szyb naftowy ? :-) Ot i całay secret forexu na najbliższe 2 miesiące.
|
|