|
Formalności dotyczące odtworzenia salonu gier |
Formalności dotyczące odtworzenia salonu gier
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Chciałbym "otworzyć" mały salon gier konsolowych.Ale nie wiem jakie formalności musiał bym załatwić czy np.musze płacic podatek z rozpowszechnianie gier itd.Prosze o pomoc(wszystkie informacje jakie posiadacie na dany temat).
Mam podobne pytania. Chciałbym otworzyć salon z konsolami. Nie wiem czy potrzebne są jakieś licencje. Myślałem o wykorzystaniu również starych konsol np. dreamcast. Te konsole nie miały w Polsce dystrybutorów tak jak i gry na nie i od kilku lat nie są juz produkowane (ale istnieją na nie naprawdę fajne gierki), wiec czy powinienem płacić komus jakieś licencje.
Ponieważ nie wiem czy mogę publicznie i odpłatnie udostępniać gry (oczywiście mam orginały) pomyślałem że może będę wypożyczał konsole (od tego chyba nie powinno płacić się żadnych opłat licencyjnych) a osoby wypożyczające konsole będą gratis dostawały gry, czyli będę czerpał zysk nie z gier tylko z konsol. Czy mój tok myślenia jest prawidłowy. Czy żeby założyć taki salon (wypożyczalnię) trzeba założyć firmę, czy mozna to robić jako osoba prywatna?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Formalności dotyczące odtworzenia salonu gier": - numer pkd dla salonu gier konsolowego - Nazwa dla salonu gier - liczę na waszą wyobraźnię i pomoc:-) - Domena Gier, Dom Gier - z czym wam się kojarzy? - pytanie o formalnosci - Dotacje = Formalności (?)
• Strona 1 z 1
|
|