|
Forum, portal zakłady bukmacheeerskie, poker-legalne? |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Nie baw sie w żadne DG, tylko wiecej klopotow i zmarnowana kasa. Nie ma szans zeby ktos sprawdzil ze dostajesz kase od jakiegos programu partnerskiego. Poza tym, jak piszesz, są to małe kwoty, więc naprawde nie utrudniaj sobie życia ;))
Aha. A od jakich zarobków mam założyć tą działalność?
Mam zamiar otworzyć portal i obie strony wypozycjonować więc zyski mogą być nawet kilkanaście/kilkadziesiąt razy większe, a taką kasę chciałbym wydać na przykład na dom. Urząd skarbowy może nie dowie się, że zarabiam na programach partnerskich, ale dowie się, że zakupilem dom, samochów itp. P.S. Oczywiście do tego jeszcze bardzo długa droga, może się nie spełni, ale pytam teoretycznie.
Panowie niestety nie jest tak różowo, troche czytałem na temat tego problemu i wywnioskowałem z tego że jeżeli firma bukmacherska ma np z toba umowe na podstawie ktorej za wyswietlanie jej reklam płaca ci kase to wszystko wporządku, natomiast jeżeli jest to % od wpłaty albo pp to nie jest juz tak różowo bo sa to pieniadze pochodzące z gry a w polsce jest to nie legalne
Są też takie, które dają za wyświetlanie bannera. Nawet jest to często opłacalne, ale zazwyczaj chcą, żeby ich banner był jedyny, a ja mam kilka.
To co miałbym zrobić w tej sytuacji? Można się z taką firmą jakoś umówić, żeby liczyli mi za % od zysków, a podpisali ze mną umowę pod polskie prawo?
z duzymi seriwsami prawdopodobnie maja jakies umowy ale z małymi, nie liczyłbym na to
lepiej zostan przy pp bez DG
Aha. A jakbym miał większe zarobki na przykład około 5000 zł miesięcznie to bym chciał jakoś te pieniądze sporzytkować i wtedy już Urząd Skarbowy by mógł się zapytać skąd mam na to pieniądze.
Kiedyś chyba będę musiał założyć działalność? Czy Urząd Skarbowy nie przyczepi się na przykład do tego, że z niewiadomych źródeł przyszło na konto 18 latka w tym miesiącu około 2700 zł?
Sprawdzałem na koncie i w ciągu ostatnich 12 miesięcy mam ponad 12 000 zł przychodów, więc to już ponad 1000 miesięcznie.
Zyski miałem z gry w pokera i zakłady i z programów partnerskich. Sam na konto nie wpłacalem. To już trochę dużo. Może się do tego przyczepić urząd skarbowy? Kwestia zarobków około 5000 zł miesięcznie to około 6-12 miesięcy pozycjonowania. Co mi radzicie? Boję się, że się przyczepią i wolałbym temu zapobiec. Czy od razu po założeniu działalności będę musiał płacić 400 zł miesięcznie +19% od zysków bez względu na to jakie będę miał zarobki? Nawet jak będą wynosić 0 zł? Czy się wogóle da założyć działalność w tej branży? Co zrobilibyście na moim miejscu?
A niby jak ma urzad skarbowy sprawdzic twoje osobiste konto??? Nie masz się czego bac i poki nie masz samochodu za kilkadziesiat tysiecy nie obawiaj sie niczego ;))
Aha. A jak już będę miał ten samochód to co im powiem? Że za co go kupiłem?
Wszystko zalezy za ile ten samochod ;)) do 20k mozesz powiedziec ze dostałeś od mamy ;D
Zakładając, że kupię sobie coś droższego. Na przykład mieszkanie. To co im powiem?
Drugie pytanie. Skoro twierdzisz, że urząd skarbowy nie może tego sprawdzić. To po co wogóle ktokolwiek zakłada działalność gospodarczą i oddaje im znaczną część zysków?
Jak prowadzisz dzialalnosc to zakladasz konto firmowe ktore podajesz w US i wtedy maja wglad do niego
W końcu nie wiem co zrobić. Cały czas upieram się przy działalności gospodarczej z racji tego, że chcę zarobione pieniądze jakoś wykorzystać.
Koszty to 400 zł + 19% od zysków? 400 zł płacę nawet jak będę miał zyski 0 zł? Da się założyć działalność czy nie? Jedni twierdzą, że tak, inni, że nie.
Płacisz co miesiąc 300zł składki ZUS. Nie rozumiem ciebie kompletnie... po co sobie utrudniac zycie... 300zł meisiecznie to nie mala kwota tym bardziej ze kokosow nie zarabiasz
Ok. Teraz nie założę. Wiadomo, że się nie opłaca i nie ma sensu, ale jak już będę zarabiał te "kokosy" to co zrobić? To jest tylko kwestia wypozycjonowania strony.
|
|