Pytałem się również 2 osób, które też mają takie strony i 1 mi odpowiedziała, że mogę bez problemu założyć działalność gospodarczą tylko to mi się nie będzie opłacać i będę do tyłu. Mówił też, że nie muszę jej zakładać, bo urząd skarbowy i tak nic mi sam nie zrobi ( jedynie jak ktoś na kabluje).
Oto temat:
Witam. Mam forum bukmacherskie. Mam z niego bardzo różne zyski w przedziale mniej więcej 0-1000 zł. Zwykle około 300-400 zł.
Forum zakładane było spontanicznie na próbę. Na początku bez zysków, ale teraz od pewnego czasu dostaję jakieś kwoty pieniędzy na konto bankowe.
Boję się, że może się do mnie doczepić urząd skarbowy.
Chcialbym otworzyć działalność gospodarczą i odprowadzać podatki od moich zysków z internetu, żeby mieć spokojną głowę, ale nie wiem jak to zrobić. W Polsce nie jest uregulowane prawo o zakładach bukmacherskich i pokerze w internecie. Słyszalem, że podobno są one nielegalne, ale chyba nie do końca skoro na meczach reprezentacji polski w tv znajdują się bannery owych bukmacherów.
Pytanie też jak miałbym prowadzić księgowość takiej firmy skoro zyski mam praktycznie co miesiąc z innych źródeł. Co miesiąc wchodzą na rynek nowe firmy, w których otwieram swoje konta partnerskie.
A więc ogólne pytania.
Jak legalnie założyć taką firmę? Co robić krok po kroku? Jak prowadzić rachunki zysków i strat?
I dodatkowe pytanie:
Ile pieniędzy musiałbym odprowadzać od sumy na przykład 400 zł , a ile na przykład od 3000 zł?