Chciałabym kuipić sobie kostium i robić w miejscu publicznym zdjęcia z
dziećmi za odpłatą.Czy muszę mieć na to jakieś pozwolenia itpJak się z tego rozliczać?
|
Fotki |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałabym kuipić sobie kostium i robić w miejscu publicznym zdjęcia z
dziećmi za odpłatą.Czy muszę mieć na to jakieś pozwolenia itpJak się z tego rozliczać?
Sam tego nie zrobisz bo jedna osoba jest zazwyczaj przebrana a druga robi zdjęcia i kasuje pieniądze. Na początke dobrze dogadać się z jakimś badylarzem sprzedającym pamiątki czy może restauracją czy pizzerią. Będzie to dobra reklama a i przy okazji Ty sam coś zarobisz.
Że sama tego nie zrobie to wiem :D
Do pomocy wziełabym mame czy ojaca(obecnie oboje są bezrobotni :cry: ) Chodzi o to że nie wiem jak się za to zabrać,tzn czy potrzebuję na to jakieś pozwolenia itp.Działalność już mam,więc jakiś dużo większych kosztów by nie było.Ale co z resztą :?:
Tak, musisz mieć wykupione w gminie miejsce.
Wszystko zależy od tego gdzie chcesz robić zdjęcia - zawsze umawiasz się z właścicielem gruntu/objektu na terenie którego pracujesz.
Ponadto to chyba działalność sezonowo wekeendowa, więc wydaje mi się że zamierzasz otworzyć punkt foto (zdjęcia do dokumentów, ligitymacji) + zdjęcia okolicznościowe (śluby, chrzty i komunie) a w wekeendy zdjęcia w kostiumie. Czy dobrze rozumuję? Jakim sprzętem dysponujesz ( Jakie masz aparaty? Oświetlenie? komputer - Photoshop?) ? Jakim lokalem dysponujesz? Możesz odpowiedzieć na priva. Jeśli poważnie myślisz o tym interesie to może zaczniemy współpracować i będę podrzucać Ci trochę zleceń w Twojej okolicy :) Pozdrawiam Andrzej
jasne przebież sie za kaczora teraz te zwierzątka są na topie
Choć po przeczkolach i odpalaj dolę tejże instytucji.Weź mame i ojca do interesu.Przebierz ich w jakieś bajkowe stroje.Jak będzie łądna pogoda to zdjęcia lub na polu.Chociaż przypomniałem sobie jak byłem w przeczkolu to taki fotograf robił zdjęcia dziecią na czerwonym motorze, masz coś takiego?Robił też zdjęcia "plan amerykański" gdy huśtaliśmy się na huśtawce.Możesz też robić komunie,pogrzeby i śluby.Kwestiaą jest tylko sprzęt oświetleniowy.Aby robić w kościele zdjęcia muj były szef zrobił sobie kościelny kurs aby wiedzieć jak się zachować podczas robiebia zdjęć w kościele.Jak byś miała studyjną lampę błyskową to mogłabyś ściany studia (jeśli cię stać na wynjem takowego)to możesz ściany wyłożyć białym steropianem i wtedy światło jednej lampy wystarcza.Co do zdjęć dzieci to jeśli masz w poblizżu wesołe miasteczko to mnyślę że byłoby to świetne miejsce do rozpoczęcia działalności .
Tylko nie rób tak jak ten gostek na Krupówkach w Zakopcu :)))))
on codziennie ma chyba z dwa promile :))))) ale z tego co widziałem to interes mu się kręci :)
Ten co lapie dziewczyny ? i straszy dzieci? Raz dostal po ryju :) a raz to dziennikarze go sledzili i narobili mu fotek jak kupuje piwo itp itd...:) ale trzeba przyznac interes sie kreci tak czy inaczej... :)
W Krynicy Górskiej dużą popularnością cieszyły się małe owczarki polskie czyli te białe.Tylko problem jest co zrobić z takimi bestiami jak podrosną.
|
|