Witam
mam zamiar rozkręcić małe usługi fotograficzne.
fotografia weselna chrzcin konferencji itp.
miasteczko ma około 10 tys mieszkańców
finansowanie z pup
niestety nie mam lokalu czy taki biznes bez studia mam sens"?
|
Fotografia usługi |
Fotografia usługi
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam
mam zamiar rozkręcić małe usługi fotograficzne. fotografia weselna chrzcin konferencji itp. miasteczko ma około 10 tys mieszkańców finansowanie z pup niestety nie mam lokalu czy taki biznes bez studia mam sens"?
Na taka miejscowosc to tym bardziej nie pakowal bym sie w studio bo to koszta.
Chyba ze celujesz w sredniej jakosci sprzet to moze w tych 15000 sie zmiescisz ale watpie. Studio organizuj jak juz masz doswiadczenie w tej materii.
powoli fotografia upada ,jezeli nie masz studia to raczej go nie otworzysz z kasy finansowanej z Pupu...wogole masz jakies pojecie o fotografii? jezeli tak to powinienes wiedziec ze na zdjeciach zarobic mogą duzo tylko ci ktorzy zajmują sie tym kilka lat.
studio to tylko koszt
a teraz młodzi robią sobie sesje w tzw. plenerze czyli np w parku
Ślub to jest poważna sprawa, dla wielu osób jedno z najważniejszych wydarzeń w życie człowieka, wątpliwe by bez studia ktoś się zgodził na takie coś.
Niby czemu ? Wlasne studio = dobry fotograf ? Bzdura kompletna....
Najgorszymi zdjeciami slubnymi sa te pozowane studyjne , tasmowa produkacja , te same pozy wszyscy i tla ... zdecydowanie ciekawiej wypada plener. Fotografia upada ? Tez ciekawe... Jesli ktos ma zamiar faktycznie klepac srednie zdjecia to cudu nie bedzie , tu trzeba miec pojecie o fotografii i byc swiadomym co sie robi a hop siup zostane fotografem slubnym np.
kiedys fotograf byl magikiem...zaklinaczem czasu , dzis ludzie robią sobie zdjecia sami,drukują je w domu sami,co raz mniej ludzi oddaje negatywy do wywołania...
jezeli chodzi o zarobek to tylko zdjecia w plenerze,studio rzeczywiscie jest do przesady nudne i sztampowe,choc zdarzaja sie wyjatki
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Fotografia usługi": - fotografia i wizaż - usługi kompleksowe- co Wy na to ? - Fotografia - Fotografia - fotografia na wsi - Fotografia
• Strona 1 z 1
|
|