|
Franczyza |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie chciałbym otworzyć salon Germanosa na zasadzie franszyzy czy możecie mi doradzić czy jest to opłacany biznes i czy ktoś ma jakieś doświadczenie i mogły się z nim podzielić.
Głównie wszystko zależy od ilości podpisanych umów a co za tym idzie potrzebna jest dobra lokalizacja i ludzie-którzy zachęcą/przekonają klientów. Jako ciekawostka franczyza np. punktów heyah była w ogóle nieopłacalna (była bo już praktycznie projekt nie istnieje - od lutego wszystkie punkty zostaną zamknięte).
Witam,
potrzeba troszeczkę więcej informacji abym mógł ci pomóc. Jakie miasto, ewentualnie ile mieszkańców, cena najmu lokalu, wielkość lokalu, liczba salonow w miescie (nie mówię tutaj tylko o salonach Ery, ale wszystkich operatorów). Czy interesujesz się takimi technologiami? Mam doświadczenie w tym biznesie. Chcesz porad pisz na priv Pozdrawiam
Wszystko zależy od punktu sprzedaży. Ale generalnie znam takich co się na Germanosie przejechali pomimo teoretycznie dobrych perspektyw - przyczyny - miejsce, wysokie ceny w Germanos, wymagania ilościowe Germanosa co do umów, ciągłe zmiany systemów itp.
Generalnie jakieś duperele do komórek 2 razy droższe niż gdzie indziej, a franszyza to franszyza - płać i płacz.
Witam wszystkich i dziękują za dotychczasowe wiadomości. Postaram się przybliżyć mój pomysł.
Chciałbym otworzyć taki punkt w 50 tys. mieście gdzie jeszcze nie ma salonu Germanosa a wszystkich punktów różnych operatorów jak się nie mylę jest około 10. Co do lokalu to ma około 80 m2 i jest usytuowany przy jednaj z głównych ulic miasta a czynsz byłby 1500 zł. Jestem ciekawy, na czym się zarabia i ile można średnio zarobić na takim salonie.
i często dostają do sprzedawania złomy nie telefony, lepsze zostają w salonie ery, bądź w sklepie internetowym ery, nie zawsze ale często !
Widzę, że nie bardzo mogę liczyć na pomoc w tym temacie może jest jednak ktoś, kto ma doświadczenie w prowadzeniu takiego biznesu i mogły mi poradzić. Chciałbym zainwestować jakieś 50 tyś i myślałem o Germanosie lub cos innego może mi poradzicie.
Ben, a może P4?
a czy p4 taką formę (franczyzę) już wprowadził...?
Nitro, jeszcze nie !
a kiedy będą wchodzić we franczyze czy w ogóle mają takie plany?
teraz operatorzy będą musieli sie zgodzić na multidealerów; taki rynek; nie ma wyjscia; franczyza będzie tylo dla wybranych
mnie terz interesuje germanos jeśli macie jakieś info o francyzie jaki wkład minimalny rzeba mieć albo inne info to jeśli możecie wyslijcie mi na maila: bryczek_bb@o2.pl
Z tego co wiem, to Germanos zerwał umowę z ERĄ i prawdopodobnie przygotowuje się z podpisaniem umowy z P 4. Mail do dealera Germanosa: dealer@germanos.pl, ale na pewno pan zna! Polecam stronę http://www.franchising.info.pl, tam znajdzie pan wiedzę ogólną, praktycznie nikt się chyba konkretnie nie wypowiedział? Pozdrawiam.
|
|