Witam
Czy wśród użytkowników forum znajduje się ktoś, kto zajmuje/zajmował się sprzedażą ubrań w ramach umowy franczyzy z marki Oxidejeans?? Ja jestem zainteresowany otwarciem punktu w centrum handlowym w mieście liczącym ponad 130 tys. mieszkańców(brak franczyzobiorców tej marki w mieście). Proszę o opinię na temat tej marki i ewentualne informacje na temat szacowanego czasu zwrotu inwestycji, w przypadku tej marki(o ile ten interes jest w ogóle opłacalny)?
Proszę również o opinię, czy da się pogodzić prowadzenie sklepu we franczyzie z inną ośmiogodzinną pracą zawodową (jak to wygląda w praktyce np. ile czasu dziennie trzeba poświęcić prowadzeniu sklepu?)
Aby nie zaśmiecać forum od razu zapytam o inną formę franczyzny tj. prowadzenie pralni chemicznej 5aSec. Czy ten biznes jest dochodowy (proszę o opinię franczyzobiorców korzystających z tej sieci)? Kwota, którą należy wyłożyć na wstępie jest niebagatelna bo ponad 350 tys. zł. W związki z tym, interesuje mnie średni czas zwrotu inwestycji.
I ostatnia rzecz o którą chciałem zapytać tj. czy spotkaliście się kiedykolwiek z zakładaniem spółki pod prowadzenie franczyzy? Konkretnie chodzi mi o składkę 2 osób na uruchomienie działalności w sieci franczyźnianej(właśnie pralnia w sieci 5aSec). Czy taki układ może przynieść obustronne korzyści materialne dla właścicieli spółki?
Dodam, iż dotychczas nie prowadziłem żadnej działalności gospodarczej a na uruchomienie sklepu zamierzam zaciągnąć kredyt
Pozdrawiam i oczekuję na rzeczowe odpowiedzi