|
Frugo |
Frugo
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Co ogólnie sądzicie o kampanii reklamowej Frugo? Jak im się wg Was udał powrót na rynek?
do mnie nie trafiła jeszcze reklama frugo. gdzie oni się reklamują? w tv?
fakt, że jestem specyficzny, bo pijam głównie kawę i zieloną herbatę.
No właśnie wg mnie w ogóle nie wykorzystują potencjału który leży w młodzieży, tyle było grup na FB "Frugo wróć" itp, obrazków na kwejku...
Pojawili się i... cisza! Wczoraj widziałem plakat o pierwszej imprezie FruGo. A do tego są w b. niewielu sklepach, a jak już jest to tylko 2 smaki i po 3 sztuki. I do tego mniejsze butelki niż kiedyś :P
Nie zawsze to co odgrzewane smakuje jak poprzednio,podobnie może być z Frugo -może być trudno trafić na odpowiedni target,bez dobrej promocji
Kupiłem wypiłem ... hm i tyle. Kiedyś na necie pełno było animacji i kilka gier z frugo teraz nic takiego nie widzę.
musiał się udać skoro popyt na Frugo przewyższyła podaż
Popyt na Frugo przewyższa podaż...? Skąd takie dane, naprawdę mnie to ciekawi!
Aj scareface czepiasz się literówki :) Firma Foodcare notuje zdecydowanie wyższe przychody niż były w prognozach. Frugo powrót na pewno się udaje, jest to bardzo silna marka i widać to na ich profilu Facebook- fani sami nakręcają marketing.
Wydaje mi się, że na razie Frugo nie musi się reklamować. Grupą docelową są 25-35 latkowie którzy wychowali się na tym napoju a hasło "No to Frugo nie jest im obce. I ze względu na sentyment sięgną po ten napój. Myślę, że z kampanią skierowaną do młodszych konsumentów wystartują za jakiś czas kiedy "starzy" konsumenci stwierdzą, że to jednak nie ten smak dzieciństwa... :)
Sam zaliczam się do tej grupy i stwierdzam, że Frugo to nic szczególnego- są dużo lepsze soki w podobnych cenach. Spróbowałem z sentymentu i tyle. Stale kupować na pewno nie będę.
kampanii przygotowujących do powrotu na rynek FRUGO nie zauważyłem wiele. Fani zrobili swoje, na facebooku powstała grupa "chcemy powrotu frugo" i wiele podobnych, teraz jak trafiło na rynek to ma na prawdę dobrą sprzedaż bo kupują ją ci którzy pamiętają je z przed kilku lat przede wszystkim. Co do nowych konsumentów myślę, że kampanie będą rozpoczęte jakoś niedługo, żeby nie mieć spadku sprzedaży.
jako, że znam troche temat FMCG i siedze w branży (jestem kierownikiem sprzedaży) to ze słyszenia potwierdzam to co ktoś wyżej napisał - popyt na Frugo przewyższa podaż. Nie wiem czy nie wyrabia produkcja, czy logistyka nie daje rady dostarczyć produktu na czas do hurtowni - wiem jedno, dystrybucja bije się o towar (co jest nie lada rzadkością w tym segmencie).
Próbowałem ostatnio nowe Frugo, ale szczerze powiedziawszy nie mogę porównać do czasów młodości bo nie pamiętam starego smaku . . . za małolata to piło się orenżade 0,3 "na miejscu" pod sklepem za 35 gr.
• Strona 1 z 1
|
|