|
Fryzjer kosmetyczka solarium masaz |
Fryzjer kosmetyczka solarium masaz
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. zamierzam otworzyc wlasny interes (tak jak kazdy tutaj:)) dokladnie chodzi mi o dzialanosc typu fryzjerstwo kosmetyczka solarium masaz (taki kompleksowy salon urody). Posiadam lokal w centrum malego miasta 10tys. troche gotowki (50 tys) mysle rowniez o jakies dotacji (moja gmin zalicz sie to obszarow obietych programem unijnym) i kredycie z UP. Czy takie cos sie oplaca?? Czy odrazu mam kombinowac cos innego?? Jakie koszty bylyby takiej inwestycji?? Salon nie ma byc przesadnie duzy: jedno stanowisko fryzjerskie, masazysta lub tez jak juz czytalem w jednym z postow fotel do masazu (wyszlo by duzo taniej), jedno solarium i stanowisko kosmetyczki. Prosze o pomoc. Dodam ze na moim terenie jest duze zapotrzebowanie na taka dzialalnosc.
Witaj!
Skoro wysondowałeś, że takie usługi mają sens, to nic tylko bierz się do roboty! :) Ja również mieszkam w 10 tys mieście (NOwy Dwór GD.) i musze powiedzieć, że rzeczywiście pomimo niewielkiej i biednej mieściny popyt na takie usługi jest znaczny. Ostatnio otworzono działalność podobną do twojego pomysłu, z tym że wstawili jeszcze saunę. Z tego co wiem, to interes kręci im się dobrze, a to przecież początki i klienci muszą się przyzwyczaić. Jeśli nie masz konkurencji w postaci innego solarium w twojej miejscowości, to proponuję Ci kupno używanego urządzenia z Zachodu. NOwe łóżka, dobrej marki i działaniu mogą pożreć cały twój początkowy kapitał, a przecież nie jest to miasto, w którym trzeba posiadać nie wiadomo jakie urządzenie. Takie używane łóżka znajdziesz w necie lub kup sobie gazetę ogłoszeń regionalnych ANonse itp. Łóżka też od razu nie musisz mieć nowego. Oczywiście podarte i dziurawe nie może być, ale moim zdaniem ważnijszy jest klimat, czyli wnętrze. Na tym postaraj się skupić, wystrój zrekompensuje sprzęt klasy mercedesa. Jak już otworzysz punkt, to postaw kogoś na mieście, niech CI porozdaje trochę ulotek paniom. Pozdrawiam i życze powodzenia! p.s. W moim mieście istnieje też zakłąd bukmacherski. Walą tam ludzie młodzi i starzy, każdy z nadzieją na wygraną. Widać, że ta działalnośc też ma wzięcie - także jak już będziesz w posiadaniu nadwyżki kapitału, to jej nie konsumuj tylko otwieraj bukmacherkę :)
kasy spokojnie ci wystarczy
ale pamietaj ze najwazniejsza w tej branzy jest fachowosc twoich pracowników ich umiejetnosci gwarantuje ze jak twoj fryzjer spieprzy fryzure jednej klijentce to tak jakbys stracil 10 kolejnych klientów szczególnie w malym miescie ale branza b dobra i zyskowna jesli rynek nie przeladowany to mozesz spokojnie zaczynac i moja rada na początek nie zaczynaj z niskimi cenami statystycznie upada wiecej zakladów oferyjacych strzyyzenie za 8 zl niz tych ktore biorą za to samo 80 zl moze to dziwne ale to prawda
w moim miescie fryzjerow, solariow, kosmetyczek "jak mrowkow", ale nie widze zadnych spektakularnych upadlosci. jedno solarium mialo przejsciowe problemy po ujawnieniu kamery, ale wszystko minelo i jeszcze wiecej kientow wali drzwiami i oknami ;-)...
to chyba jest dobry biznes, tylko trzeba zadbac o klientow na poczatek. zauwazylem, ze ludzie przewaznie chodza zawsze do jednego fryzjera (pod warunkiem ze sie sprawdzi), wiec najlepsza reklama to plotki o wspanialosci takiego zakladu ;-)
Ważna sprawa to aby lampy zawsze były świerze. Jesli choć kilku klientów słabo się opali to bedzie problem, bo rozgłoszą pozostałym. Jesli już kupujemy używane łóżko to nie nalezy wieżyć ze ktoś sprzedaje je z prawie nowymi lampami. Muszą być koniecznie nowe.
Stosuj systemy rabatowe dla osób które kupuja karnety. Na początek warto dać klientowi troche kosmetyku do opalania, szybcej się opali, więc bedzie sobie chwalił miejsce. Pózniej można takze sprzedawać kosmetyki. Zawsze dodatkowy dochód. Warto też pomysleć o jakimś użadzeniu np do wyszczuplania. Jest coraz wieksze zapotrzebowanie na tego typu usługi. Jeśli potrzebujesz pomocy i fachowej porady w kazdej kwesti związanej z założeniem profesjonalnego salonu kosmetycznego to zapraszam na stronę http://www.eversun.com.pl Pozdrawiam, Dawid
Mam solarium na sprzedaż albo na wynajęcie:) Masz pomysł, kapitał i zapał, wiec zycze powodzenia!!:)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Fryzjer kosmetyczka solarium masaz": - solarium i kosmetyczka - Solarium wraz z kosmetyczką - SALON KOSMETYCZNY FRYZJER MASAŻ - Solarium , Fryzjer - SALON KOSMETYCZNY, SOLARIUM, FRYZJER
• Strona 1 z 1
|
|