|
Fundusz inwestycyjny- co robić?? |
Fundusz inwestycyjny- co robić??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ GPW
‹ Rekomendacje
Autor
Wiadomość
Mam pytanie do analityków i ludzi siedzących w temacie. Jak prognozujecie notowania wig20.Bedą dalej rosły?? Chodzi o to że mam jednostki funduszu inwestycyjnego i nie wiem czy dalej je trzyamć czy sprzedawać. Boje sie że zaraz wszystko poleci na głowe i bede musiał znowu czekać 3-4 miesiace az wyjde na zero. Wolałbym sprzedać, a ponownie kupić jak spadnie, no ale nie wiem kiedy to sie stanie... Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Gielda jest napompowana ale kiedy runie w dol to nie wiadomo. Jedno co moge doradzic to nie sprzedawac jednostek tylko przeniesc je do bezpieczniejszych funduszy (pienieznych lub obligacji) w ten sposob unikniesz 19% podatku od zyskow.
Wszystko zalezy za jaka cene kupiles i jak dlugo chcesz inwestowac. Rozni 'specyjalisci' od kilku miesiecy strasza krachem a gielda bije rekordy. Gospodarka ma sie swietnie dotacje z unii zaczynaja plynac szerokim strumieniem wiec wielkiego krachu napewno nie bedzie. Korekta na gieldzie by sie przydala. Ale czy nadejdzie i kiedy to nastapi nikt ci tego nie powie na 100%. Jezeli inwestujesz na dlugi okres nie powinienes przejmowac sie przejsciowymi korektami. Jezeli inwestujesz na krotko nigdy nie zarobisz wiele.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Fundusz inwestycyjny- co robić??": - Fundusz Inwestycyjny - Fundusz inwestycyjny - 50.000 pln w fundusz inwestycyjny..ALE JAK? - fundusz inwestycyjny TYK - fundusz inwestycyjny
• Strona 1 z 1
|
|