|
Fundusze inwestycyjne krótkoterminowe |
Fundusze inwestycyjne krótkoterminowe
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Potrzebuje zwiekszyc swoj budzet tudziez wysylam o was probe abyscie pisali jakie znacie krotko terminowe (1-6miesciecy)o nawyzszym oprocentowaniu,zainteresowany byl bym rowniez inewstycjmi w HYIP jednak w tym przypadku chodzi mi o sprawdzone inwestycje.
Że tak zapytam ile chcesz zainwestować?? Bo jak są to jakieś durze sumy to będzie łatwo a jak mało to ciężko będzie znaleśćcos fajnego. A HYIP nieznam pewnego, ja bym sobie darował ten temat.
miedzy 1000 a 2000 zl na poczatek
Aha. To kup sobie jakiś fundusz inwestycyjny, a najlepiej 2. Np. jeden akcyjny i jeden zrównoważony.
jakis?
dzieki za ta rade ,ale ja pytalem o co innego:PP
Ok to zainwestuj w: Unikorona akcji Unikorona zrównowazona Pionner akcji polskich Pionner zrównoważony Na każdy po 500 zł. Hmm jak przez pół roku zarobisz 6% to będzie ok. 120 zł - 20 % podatku - opłaty tranzakcyjne Jak zarobisz do ręki 50 zł to będzie dobrze. Jak masz pytania to pisz. Pozdrawiam
jak mi uswiadomiles zarobki to chyba zaryzykuje(nie znam sie na gieldzie) i kupie jakies akcje
Fundusze sprawdzają się głównie w długim okresie, podobnie jak giełda. Jednak na giełdzie można też sporo zarobić w krótkim terminie (lub też sporo stracić). Sęk w tym, że żeby zarobić trzeba siedzieć i obserwować co się dzieje.
Inna kwestia to kapitał jakim dysponujesz. 2 tysiące nawet przy stopie zwrotu 100% w skali roku nie daje powalającej sumy. Oczywiście od czegoś trzeba zacząć ;-) Gdybyś miał dziesięć razy tyle to przy rocznej stopie zwrotu 100% mógłbyś się pokusić o rzucenie pracy ;-)
Kolega ma 18 lat i raczej nie pracuje :wink: No jeszcze troszke i wogóle nie będziesz musiał. Akcje, temat długi i szeroki. W zasadzie też musiałbyś je trzymać, bo znowu zyski by zjadły opłaty tranzakcyjne. Napisz ile chcesz zarobić% i ile możesz stracić. Tylko niepisz że nic bo wtedy nie wejdziesz na giełde. Pozdrawiam
Niekoniecznie. Można grać czyto spekulacyjnie i bez większych trudów wysiągać po opłatach 1-3% dziennie. Nawet podczas bessy. Pomnożone przez liczbę dnia działania giełdy w roku daje całkiem niezły wynik ;-)
moge stracic nawet 2000zl bo wiem ze trzeba stracic duzo by nauczyc sie grac na gieldzie moj kolega studiuje ekonomie i na studiach zrezygnowal z allegro i zajal sie gielda gdyby mial inny charakter odpuscil by sobie i wyszedl by w plecy 8000zl ale nie zalamal sie i do tej pory gra z wielkimi sukcesami.
Ok, w takim razie graj małe spółki. Nawet jak mają gorszy raport finansowy zaryzykój, może sie odbije i poleci 50 % w góre. Musisz durzo czytaćdoniesień ze spółek itp. Naucz sie robić analizy. Inwestuj w nowatorskie spółki. Moze kontrakty??
??
Kontrakty terminowe. wejdz na bossa.pl i tam poszukaj opisów bo mi sie niechce pisać :grin: albo google
Sądzę, że Arka to najzyskowniejszy fundusz. nawet ok. 50% rocznie. A jak uchronisz pieniądze przed bessa, to jeszcze więcej. Największy błąd, który kiedyś popełniłem, to zostawiłem sobie jednostki "niech leżą" i nie interesowałem się nimi (to było na Pioneerze Akcji Polskich). Wiadomo jaki rezultat - wszystkie pieniądze, które zarobiłem, poszły w zapomnienie, a jeszcze straciłem. Jednak odrobiłem straty.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Fundusze inwestycyjne krótkoterminowe": - Fundusze inwestycyjne - Fundusze inwestycyjne.Help - fundusze inwestycyjne - Fundusze Inwestycyjne, kredyt - fundusze inwestycyjne np. w ukrainie?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|