Witam
Jestem tu nowy od roku drapie sie w głowe co zrobić żeby coś zarobić,o prace w moim miescie i okolicy jest niezwykle trudno a na posade sprzątaczki/sprzątacza jest tu 10 lub wiecej osob na miejsce.Na lepsze oferty mnoznik i poziom znajomosci stosownie wzrasta.
Więc do rzeczy:
Wpadłem na pomysł aby załozyc kolejny gabinet masażu/rehabilitacji
POSIADAM:
- dyplom mgr fizjoterapii i ukończone przygotowanie zawodowe
- puste mieszkanie 37m2 na drugim pietrze w centrum miasta,kamienica
- zapał do pracy
CZEGO NIE POSIADAM:
- kontraktu z NFZ (i raczej nie ma na razie widoków wiadomo nfz to klika)
- nie znam wymagań lokalowych na taki gabinet z sanepidu
NA CO MÓGŁBYM LICZYĆ:
- chyba obnizone składki ZUS coś około 330zł
- dofinansowanie z UP 18000zł na sprzęt
--------------------------------------------------------------------------------------
Plan byłby taki aby za otrzymane z UP środki zakupić sprzęt do fizjoterapii i wstawic go do tego mieszkania.Jest ono puste (odziedziczyłem) nówka świeżutko wyremontowana.Ja mieszkam gdzie indziej.Nastepnie zarejestrowac działalnosć i wykonywac prywatnie takie takie zabiegi jak masaż,ćwiczenia,elektroterapie,światłolecznictwo,laser itp ogólnie masaz kinezyterapie i fizykoterapie.Oczywiscie cennik bedzie miał na uwadze aby nie obdzierac ze skóry a żeby wyjsc na mały plus.
PYTANIA I ROZTERKI:
1.Co o tym sądzicie czy bez kontraktu NFZ takie hałturnictwo ma szanse powodzenia?Czy bedą klienci jak będą to zabiegi odpłatne
2.Rzecz zasadnicza:Czy gabinet fizjoterapii vel salon masazu moze być na drugim piętrze?Windy tam nie ma ale mieszkają w tej kamienicy takze starsze osoby i smigają bez problemu na góre.
3.Wymagania lokalowe sanepidu pod taki gabinecik bo nigdzie nie moge znaleźć a nie utopie pieniedzy jak nie wiem czy nie zakwestionują..poza tym w sieci nie moge znaleźć tego.
Bardzo prosze o jakies wskazówki moze tylko sie napaliłem niepotrzebnie ale to jedyna droga jaką widze.Na zatrudnienie w zawodzie na etacie nie mam na razie na co liczyć,sytuacja jest od dawna beznadziejna.
PełenOptymizmu