ja mam wrazenie ze chodziło o fotel
a znajdzcie mi link do wyposażenia za 24 000zł co to by musiało byc za wyposażenie?
moze ktos poszuka
bo na razie to gołosłowie
|
Gabinet Stomatologiczny? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
ja mam wrazenie ze chodziło o fotel
a znajdzcie mi link do wyposażenia za 24 000zł co to by musiało byc za wyposażenie? moze ktos poszuka bo na razie to gołosłowie
kolowawa sie pomylil nie 24 000 tylko 240 000 ( tak wyniki z watku )...
a takiego to juz chyba nie znajdziesz :mrgreen: :twisted: :razz:
dokładnie
amator ma racje ,zaszła pomyłka w zerach ,jedno sobie zgubiłem za 250 000 zł to trudno bedzie znalesc fotel dentystyczny poza tym to co mf podał na linku to tez nie sa fotele ale całe unity u wiec tez jakby nie to: w skład wchodzi lampa ,sprezary ,plujki i inne smakowite składniki fotel to raczej nie jest jescze całe wyposazenie gabinetu i cały koszt
klowawa czy jak ci tam nie pisz glupot jak sie nie znasz na temacie jezeli 250 tys zl to za malo zeby otworzyc gabinet dentystyczny to ja jestem Bill Gates! 100 000 zl zmiescisz sie bez problemu w otworzeniu malego gabinetu dentystycznego ...
Dla scislosci. Koszt unitu stomatologicznego dobrej klasy 30-50 tys zl.
Tak gwoli informacji podaje orientacyjne ceny dotyczace otwierania gabinetu stom (sprawdzone):
unit: od 50 tys w górę, nawet do 150-200 tys z dobrym wyposazeniem narzedzia: 5-10 tys autoklaw 10-15 tys dodatki typu kamera, rtg uznaje ze niewchodzą w cene małego gabinetu bo to podnosi cene znacznie. wyposazenie gabinetu (meble, przystosowanie do wymogów sanepidu itp) 30-60tys Otwarcie małego gabinetu za 100 tys jest możliwe, ale... lekarz weźmie minimum 30% obrotu, jeśli ma być dobry i z doświadczeniem i z pacjentami to pewnie z 40%, dotego dochodzi asystentka (1 tys/miesiecznie), opłaty za lokal, opłaty za materiały stom. na czysto powinno zostac ok 30% obortu, Więc wszystko zalezy od tego ilu będzie pacjentów Interes dobry, ale czy tak małym wydaniu opłacalny? pozdrawiam
|
|