Witam :mrgreen: :mrgreen:
A co sądzicie o Gabinecie Stomatologicznym?
Chciałbym taki gabinet otworzyć tyle że nie posiadam wiedzy w tym zakresie.
Chętnie skorzystam z porad osób majacych wiedzę na wspomniany temat.
Z góry dzieki.
|
Gabinet Stomatologiczny? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A co sądzicie o Gabinecie Stomatologicznym? Chciałbym taki gabinet otworzyć tyle że nie posiadam wiedzy w tym zakresie. Chętnie skorzystam z porad osób majacych wiedzę na wspomniany temat. Z góry dzieki.
a jestes dobrym dentysta??
Nie jestem dentystą ale chciał bym otworzyć Gabinet Stomatologiczny. Nie mam wiedzy w tym zakresie i dlatego z chęcią zkorzystam z wiedzy innych osób znających ten rynek.
Na zdrowy rozsadek to wydaje mi sie ze to sie nie uda,
dlaczego dany dentysta mialby pracowac dla Ciebie a nie zalozyc wlasnej firmy ? co innego jakbys chcial stworzyc cale centrum stomatologiczne, kilka gabinetow, protezy, przeswietlenia, wtedy ludzie chetnie sie zatrudnia ( za dobra kase), a klienci chetnie przyjda ( bo beda mieli wszystko na miejscu, bez kolejek, czysto schludnie przyjemnie)... ...ale na to potrzeba duzej pieniedzy. Maly gabinecik w ktorym nie bedziesz pracowal tylko zatrudnial osobe lub dwie w/g mnie nie ma sensu.
Witam
- absolutnie popieram Aczkolwiek przyszedł mi do głowy inny pomysł - mianowicie- dobrze wyposażona sala zabiegowa. Często jest tak, że lekarze mając prywatne gabinety nie są w stanie wykonywać niektórych zabiegów ze względu na brak warunków bądź sprzętu. (Taki atroskop wraz z zestawem do endoprotezoplastyki- na przykład - kosztuje jakieś 100 tyś Euro- zwykły ortopeda nie jest sobie w stanie pozwolić na jego zakup) Na zachodzie działaja sale zabiegowe, wynajmowane lekarzom na godziny. Wyposażone w niezbędną aparaturę oczywiście. Z tym, że inwestycja to spora, urządzenia drogie, a i czas zwrotu inwestycji pewnie dość długi. Ale może nie zaczynać od razu od tak drogiego sprzętu... Pozdrawiam
Witam. :mrgreen: :mrgreen:
A według mnie ma sens otwarcie niewielkiedo Gabinetu Stomatologicznego, Jeśli znajdzie się fajne miejsce i bedzie sie miało dobrego lekarza to nie widzę przeciwskazań. W końcu to lekarz bedzie odwalał całą robotę a ja po prostu na tym zarobie i niezapomijają jeszcze stworzę miejsce pracy.
Nie wiem czy od strony prawnej możesz to zrobić nie będąc lekarzem, popatrz na apteki, tam musisz być farmaceutą.
Witam. :mrgreen: :mrgreen:
Już to sprawdzałem nie muszę. Pozdrawiam.
bedzie problem ze znalezieniem lekarza ktory by chcial tam pracowac mi sie wydaje.a jesli juz to zarobi troche i otworzy wlasny gabinte
ale pomysl jest jak najbardziej ok nie wiem co sie czepiacie ??
Witam
Trochę offtopicowo:
Nie musisz być farmaceutą, żeby otworzyć aptekę - właścicielem może być ktokolwiek. Bylebyś zatrudnił farmaceutę jako kierownika apteki. Mamy w tej kwestii tak głupie przepisy, że nawet lepiej nie być właścicielem - farmaceutą. Jako właściciel prowadzisz aptekę jako zwykłą DG i możesz np. reklamować Swoją aptekę jak zwykły sklep. Jako farmaceucie nie wolno Ci tego robić. Dlatego ostatnimi czasy apteki padają, bo otwiera je mnóstwo nie-farmaceutów i wykańczają stare, post- Cefarmowskie apteki. Pozdrawiam
Młodzi lekarze zwykle nie mają forsy na otwarcie gabinetu.
Fotel dentystyczny kosztuje pewnie z 250 tyś.zł. Pytanie tylko czy miałbyś takie środki?
nie przesadziles troche ? nawet super ekstra ze wszystkimi przyborami nie sadze zeby kosztowal wiecej niz 30-50k...
use google http://sklep.makromed.com.pl/produkt.php?id=121
w dobie internetu nim sie napisze cos głupiego mozna sprawdzic w wyszukiwarce ile kosztuje fotel
10 000zł np http://sklep.makromed.com.pl/produkt.php?id=121 za 250 000 to chyba razem ze stomatologiem-murzynem kupionym na zawsze jak tak to wszycy by handlowali na allegro a jak trzeba cos kupic to by płacili jak za zboze a moze własnie na allegro kupic np uzywany z niemiec czy z innego kraju?
akurat sie w tym orientuje sa fotele i fotele te za 10 tys hmm jak by to nazwac sa jak maluch wsrod aut dobry fotel kosztuje tyle co wypasiony mercedes, a jesli lekarz jest dobry to chyba nie bedzie na tyle glupi by robic dla kogos a ktos po studiach owszem nie bedzie mial pieniedzy ale takze nie ma doswiadczenia i odpowiednich umiejetnosci studia medyczne nie ucza leczenia kanalowego, specjalistycznych zabiegow ktore sa dochodowe zywkle leczenie zebow - na tym sa marne grosze a jeszcze jak ktos jest po studiach to sie na bledach uczy tylko kase wyrzucisz w bloto i ejscze nieprzyjemnosci beda
Fotel a fotel z wyposażeniem, chyba za 250 000 chodziło o fotel z wyposażeniem, tak myślę.
|
|