|
Galeria internetowa - rękodzieło |
Galeria internetowa - rękodzieło
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie!To mój pierwszy post na Forum i od razu pytam:)Noszę się z zamiarem otworzenia własnej galerii internetowej z szeroko pojętym rękodziełem.Oprócz swoich prac chcę też wystawiać prace innych artystów i tu pojawia się dla mnie zagwozdka.A mianowicie jak ich rozliczać??Chcę,żeby swoje prace miał u mnie szanse wystawić każdy.I każdy kto chciałby je wystawić otrzymałby ode mnie dostęp do panelu zarządzania, za pomocą którego sam mógłby swoje dzieła w galerii umieszczać.Ja od sprzedanych dzieł pobierałabym prowizję(np 5 albo 10%).Tylko nie wiem własnie jak takich artystów rozliczać.Widziałam,ze istnieje kilka przynajmniej takich galerii.Nie wiem czy artyści, którzy w nich wystawiają muszą prowadzić swoją działalność.A co jeśli jej nie mają?Czy ja muszę zatrudnić np na umowę-zlecenie lub o dzieło?Nadmienię,że w większości przypadków z tymi artystami będę się porozumiewać tylko przez internet;)Jak ten problem ugryźć??Bardzo proszę o pomoc
Czy naprawdę nikt nie wie jak taką działalność rozliczać...?:(
Może pośrednictwo w sprzedaży?
Czyli te osoby, które w tej galerii wystawiałyby swoje prace nie musiałyby zakładać działalności?Jak w takim razie rozliczać prowizję,gdybym np od przedmiotu wartego 40 zł pobrała 4 zł(10%)??Przepraszam za tak szczegółowe pytania ,ale zielona jestem;)
moze umowa komisowa, jak juz założysz tę galerię chętnie wystwię w niej swoje prace
Bardzo fajny pomysł :)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|