Witam wszystkich forumowiczow na tym pomocnym i dobrym forum
...byly tematy na tym forum ale nie znam nadal odpowiedzi na pewne kwestie i tutaj do was kieruje nadzieje bo nawet w urzedach skarbowych nie mowia mi nic ;/
a wiec jestem na etapie tworzenia game center gdzie bedzie sie gralo na konsolach i komputerach w polaczeniu ze sprzedaza gier i akcesorii do nich ... a granie bedzie przypominalo to samo co korzystanie z internetu w kafejce internetowej...
w urzedzie statystycznym zaznaczam ze bedzie to sklep i internet cafe
i moje pytanie brzmi :
- poniewaz wchodze z kolega w to razem ...czy w tym przypadku nie zrobi roznicy spolka cywilna ? czy lepiej zeby on byl "cichym" wlascicielem drugim i firma bedzie zarejestrowana na jedna osobe > ?
chodzi mi oto ze utargi podejrzewam beda sie wachac od 5000 do 20000 miesiecznie i oto mi chodzi zeby to wszytstko zrobic tak zeby nie placic zbednych pieniazkow...
- czy tutaj trzeba byc watowcem ? czy jest mozliwy ryczałt ?
- ZUS dwa pierwsze lata po 200 zl czyli 400 razem we dwoch ? a potem 900 ?
- i jak odliczac vat i podatek ? w takim przypadku ?
- a jezeli vatowcem trzeba byc poniewaz nie widze chyba innej mozliwosci to 22 % od sklepu ! to wiem ...ale czy usluga podobna do internet cafe czyli "udostepnianie stanowiska za pieniazki" tez liczy sie 22 % vatem ? bo nigdzie nie znalazlem takowej informacji...
? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
i jaki proponujecie poczatkowy marketing ? poza ulotkami, internetem i pierwszymi darmowymi minutami dla graczy ?
?
z gory serdecznie dziekuje...