|
Gastronomia przy drodze krajowej, czy to się opłaci??? |
Gastronomia przy drodze krajowej, czy to się opłaci???
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad założeniem firmy. Z własnej kieszeni mógł bym wyłożyć około 10-15 tys. zł., poza tym zastanawiam się nad wejściem w spółke z moim dobry przyjacielem, mógł by on wyłożyć podobną kasę. Mieszkam w mieście, które liczy 50 tys. mieszkańców. Przez moją mieścine przechodzi droga krajowa, która jest obwodnicą (praktycznie nie ma przy niej żadnego, zaplecza dla kierowców: 2 stacje benzynowe i jeden bar, który utrzymuje się z wesel itp. imprez). A 15 km dalej idzie austostrada A4. W niedługim czasie ten odcinek autostrady ma być płatny, także zakładam że większa część ruchu przeniesie się na darmową wcześniej wspomnianą drogę krajową. Myślałem nad jakąś budką z jedzeniem dla kierowców + ewentualnie jedzenie na dowóz do miasta, ale sam nie wiem czy by to miało zbyt.Jestem ciekaw co o tym sądzicie. Jak macie jakieś inne pomysły chętnie posłucham. Pzdr.
Moze dlatego dorabiaja, gdyz nie maja zbyt duzego ruchu?
Osoby, ktore stac na wygode bede kozystac z platnego odcinka, a Ci, ktorzy nie zarabiaja kokosow i nie stac ich, beda wybierac odcinek mniej komfortowy, co za tym idzie, rowniez nie bedzie ich stac na odwiedzenie Twojej knajpy. Pomysl w ten sposob, bardziej bym sie skupil na odcinku platnym, o ile jest taka mozliwosc. Wtedy to nie moze byc byle buda, tylko cos konkretniejszego, cos co przyciagnie uwage wymagajacego klienta, ktory posiada fundusze by Cie odwiedzic. Pozdrawiam
Dobre jedzenie przyciąga kierowców, musi być parking i zaczniecie zarabiac kase.Kierowcy mówią sobie o dobry żarciu.Pomysł dobry.
nie wiem ..ale mysle ze dobrym pomysłem bedzie zaczac od ..."kiełbaski z grila", skoro chcesz spróbowac..to taki pomysł z kiełbaskami da ci pewien obraz sytuacji i zapoznac sie jaka jest potrzeba takiego punktu ...a ryzyko ze cos nie wyjdzie jest niskie , poza tym koszt uruchomienia takiego punktu tez jest stosunkowo niewielki.....a pozniej zobaczysz co dalej....
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gastronomia przy drodze krajowej, czy to się opłaci???": - Zajazd przy drodze krajowej - Grunt przy drodze krajowej S1 - Mam działkę przy drodze krajowej i 15 tys zl.Co proponujecie - Działka nad jeziorem przy drodze krajowej - działka 70 arów przy drodze krajowej
• Strona 1 z 1
|
|