|
Gastronomia-pyt.do właścicieli lokali |
Gastronomia-pyt.do właścicieli lokali
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam:)Mam taki dylemat: chcę rozpocząć działalność gastronomiczną(kebab,hot-dog,i inne wynalazki).Jest tylko "mały" problem z lokalem, tzn.mam pewien lokal na oku, w dobrym położeniu, ale lokal ten sąsiaduje bezpośrednio z pizzerią(dość dobrze prosperującą).Stąd pytanie: czy nie ryzykuję za dużo otwierając tak blisko innego lokalu(chociaż z innym menu)mój biznes?????? Nie wiem co robić...Jak myślicie?? Proszę o Wasze opinie. Z góry dziękuję za każdą wypowiedź.
(Piszę na przykładzie swojego miasta)
Może to, co napiszę wyda Ci się dziwne, ale najlepsze miejsce na gastronomię jest właśnie obok innych placówek gastronomicznych. Konkurencją byliby dla Ciebie tylko wtedy, jeżeli też chciałbyś otworzyć pizzerie. Jednakże, z tego co piszesz, Twój lokal będzie "małą" gastronomią, stąd najlepsze będzie miejsce o dużym nasileniu pieszych, większość klientów takiej kuchni, to osoby przypadkowe, przechodnie.
mnie tez sie wydaje, ze to super pomysl i mimo ze pizza man na poczatku bedzie zly to po czasie zrozumie, ze dzialacie w symbiozie.
Gastro biznes to super biznes, od zawsze i na zawsze. DO IT MAN.
Dzięki za odp.:)tak myślę, myślę i stwierdzam, że to jednak dobry pomysł. Chodzi tam dużo ludzi(szkoła, stadion, blisko centrum) i macie rację, to że pizzeria ma już swoją renomę może mi tylko pomóc:)Pozdrawiam!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gastronomia-pyt.do właścicieli lokali": - Wynajem lokali - Wynajem lokali pod DG a DG - budowa lokali pod sklepy - wystrój sal i lokali na imprezy - Jak zacząć dzielenie lokali?
• Strona 1 z 1
|
|