|
GASTROSERV Catering i inne |
GASTROSERV Catering i inne
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam ostatnimi czasy wpadł mi do głowy pomysł otwarcia firmy cateringowej, może zacznę od tego iż mój ojciec jest ogrodnikiem i mam do wykorzystania chłodnie, magazyny, samochód dostawczy (ojciec jeździ nim w nocy na giełdę wiec w dzień mógłbym ja użytkować) do tego wszystkiego mam hale która jest wypłytkowana ma instalacje wod-kan oraz ogrzewanie i prąd brakuje gazu ale to nie problem bo gaz jest w pomieszczeniu obok. warzywa i rzeczy spożywcze mógłbym kupować u ojca a resztę czego on nie będzie miał mogę kupować na giełdzie na której ojciec handluje i nawet on mógł by mi to kupić a ja mógłbym zająć się swoimi zajęciami. Na początek wiadomo ze muszę otworzyć działalność bo faktury reklama itd jak to wszystko zorganizować bez działalności. Ale skupiłbym się głównie na organizacji wesel od strony cateringu, moja wizja jest taka ze zatrudniłbym ze 2-3 kucharki takie starsze babcie oraz moja babcie (na razie na czarno) i one by robiły to jedzenie i piekły ciasta, stawiałbym na jedzenie tzw. swojskie i nie jak to jest na weselach ze każdy dostaje wydzielą porcje lecz wszystko na talerzach i pół miskach a klienci sami by sobie nakładali tyle ile chcą aby najeść się do syta. temat obsługi to też nie jest problem, ze 2-3 kelnerki by były bo pytałem już 2 znajomych i się zgodziły gdyby trzeba było chętnie pomogą :) mógłbym także aby odciążyć parę młodą załatwić fotografa, kamerzystę, limuzynę ubrać sale. stawiałbym głównie na wesela ale nie tylko proszę pomóżcie i napiszcie cokolwiek czy to ma sens jak wy to widzicie co dodać co ując itd. z góry wam wszystkim dziękuje... ;)
jakieś babcie,jakieś kelnerki dużo jedzenia i brak doświadczenia,razem to daje nie wypał,sanepid jest rygorystyczny i jakaś hala może nie spełnić jego oczekiwań,policz koszt zakupu urządzeń minimum 350 tyś
Przeczytaj również posty podobne do tematu "GASTROSERV Catering i inne": - Catering van - Catering - Catering - catering - Partyservice, catering
• Strona 1 z 1
|
|