|
Gazeta o tematyce komputerowe |
Gazeta o tematyce komputerowe
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mam kilka pytań. Jak założyć gazetę wiem (przepisy itp). Tylko co dalej? Ile pieniędzy trzeba na założenie gazety, wydanie jej przeznaczyć?? Jakie mogą być dochody? Zawsze zastanwiałem się ile zarabia cała redakcja takiego PCFormat'u.
ile pieniędzy?, dużo, dużo, dużo...tak dokładnie nie wiem bo nigdy tego nie sprawdzałem:), ale spostrzeżeń mam kilka...gazeta to około 40-60 stron, a wiadomo, czymś je trzeba zapełnić, i potrzebny jest cały sztab "redaktorów"...potrzebna będzie również jakaś płyta...koszty licencji, i wypalenia jej...cena dobrego pisma to 7,99?(średnio). a reklama?...myslę że to inwestycja bardzo "wielomilionowa"
Koszt takiej inwestycji może wynosic nawet około Miliarda nie miliona. Sama Maszyna arkuszowa wklęsłodrukowa to koszt kilka milionów złotych, a takich jest nie wiele w polsce, koncesje, pozwolenia itd: Cały sztab ludzi potrzebnych do realizacji projektu, jedno biuro nie wystarczy tylko kilka jak nie cały biurowiec auat słóżbowe też są nie zbędne bo chandlowcy nie będą jeździc Swoimi. Krótko mówiąc to marzenie wiekszości ludzi na tym forum.Powodzenia ;)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gazeta o tematyce komputerowe": - strona o tematyce zdrowotnej - stronka o tematyce sportowej - Poszukuję stron WWW o tematyce... - forum o tematyce religijnej - Książki o tematyce giełdowej
• Strona 1 z 1
|
|