Myślę nad wydaniem dwutygodnika . Prosze o pomoc w wyborze który pomoże mi w dalszym planowaniu .
Czy dać nakład 10 k egz i cenę za moduł 75 zł czy nakład 5k i 35zł za moduł .
Obliczyłem sobie iz muszę sprzedac około 90 modułów .
|
Gazetka pomoc w wyborze |
Gazetka pomoc w wyborze
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Myślę nad wydaniem dwutygodnika . Prosze o pomoc w wyborze który pomoże mi w dalszym planowaniu .
Czy dać nakład 10 k egz i cenę za moduł 75 zł czy nakład 5k i 35zł za moduł . Obliczyłem sobie iz muszę sprzedac około 90 modułów .
W życiu nie sprzedasz 90 modułów do nowej gazety. Jeszcze w takiej małej miejscowości. Nie masz szans. Zwłaszcza, że jak wcześniej pisałeś, nie umiesz sprzedawać.
kto inny by sprzedawał .
A nie lepiej sprzedawać gazetkę on-line? Papierowe idą już pomału w zapomnienie.
Chyba żartujesz, że idą w zapomnienie.. Prasa papierowa ma się doskonale i jeszcze długo będzie się miała... Kto woli internet ten woli, ale nic nie zastąpi pachnącej drukiem świeżej fajnie zrobionej gazety.. Popatrz na nakłady dzienników i tygodników. Nadal wszystko działa. Wystarczająco, żeby spokojnie wchodzić w tą branże.
Fajnie ze dostałem bana ;/ Kurde ... na tamto konto a nie skasowaliście mojch postów ...
Gazeta elektorniczna to jest jeszcze nisza , ale dobrze rozwijająca się .
Nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzisz? Zapraszam do zerknięcia na dane: http://technologie.wiadomosci24.pl/spad ... 8801000000 Dodatkowo, bardzo dobra prezentacja: http://www.slideshare.net/marek.miller/ ... -na-wiecie Sprzedaż gazet drukowanych SPADA na całym świecie! Pewnym rozwiązaniem jest cyfryzacja.
Nie powiedziałem , że rośnie sprzedaż , powiedziałem, że jest nadal tak duży popyt na prasę drukowaną, że spokojnie można startować z jakimś tytułem. Prasa była, jest i będzie. Nic mi nie zastąpi mojego rytuału zakupu co rano świeżego Przeglądu Sportowego. Mieszkam w Londynie, tutaj bezpłatne Metro ma półtora miliona nakładu i codziennie prawie 3.5miliona Londyńczyków czyta tą gazetę. A każdy ma internet. To samo Evening Standard
Albo sprzedawaj online i offline.
Kto ci kupi gazetkę darmową w wersji pdf ?
:) np. 5zł za egzemplarz i kupują.
Gdzie ? I jaka tematyka ? I ile osób ją kupuje ?
to na pewno dobry pomhysł, gazetka to przynajmniej jakis dowod namacalny, ktory mozna dotknąć, ale pomyśl tez nad wersja online
Napisałeś, że prasa papierowa ma się doskonale. A z tym nie można się zgodzić.
Ja w lipcu bawiłem się w gazetkę reklamową, ale wybrałem złe miejsce i zły czas. Większość firm obcinała koszty lub likwidowała swoją działalność, a te które były chętne na taki rodzaj reklamy było zdecydowanie za mało. Znaczna część firm miało też uprzedzenie do wydania kasy w coś co jeszcze nie widzieli sami i nie spotkali się z tym.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gazetka pomoc w wyborze": - pomoc w wyborze towaru - Pomoc w wyborze opodatkowania. - Sklep internetowy - pomoc w wyborze - Pomoc w wyborze kasy / drukarki - Pomoc w wyborze studiów. (WAŻNE)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|