|
Gazetka reklamowa! - strona 4 |
Gazetka reklamowa!
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Papier 135g błysk .... Jaki to papier ? prosze mi opisać , czy to jest taki jak uloty firm farmaceutycznych jakie można spotkać w aptekach ?
Projekt D22 jest warty uwagi.
Tzn ? Coś więcej napisz .. bo nie czaje ;d
Witam .. Ponawiam pytanie czy gramatura 135g kreda błysk to taka gramatura jaką są robione ulotki te twarde dla firm farmaceutycznych ?
Pozdro
Najlepiej i najpewniej będziesz miał jak podejdziesz do pierwszej lepszej drukarni (tam gdzie robią właśnie ulotki lub wizytówki) i zapytasz. Ulotki są robione na naprawdę najróżniejszego rodzaju papierze.
Chyba tak zrobię . ale czy ta gramatura 135g to jest sztywny papier ? kartka w zeszycie ma 70g (dla porównania )
Na prawde nikt nie wie jak wygląda kartka o gramaturze 135g ?
Tak - to typowy papier do ulotek. Zazwyczaj spotykany. Też myślałem o takiej gazetce tylko u mnie miało to być na zasadzie 12 wizytówek na arkuszu a4 250g podzielonych przerywaną linią do wycięcia. Myślałem również o wykrojniku ale nie wiem czy to trzymało by się jakby była perforacja na całym arkuszu dodatkowo dochodzi koszt wykrojnika i usługa wycięcia. Cena samego druku to 600zł CMYK dwustronny. 600 / 12 = 50zł + 50 od projektu + 25 za rozniesienie. Daje cenę 125zł za miejsce o wymiarach standardowej wizytowki 9 x 5 cm dwustronnej. Jakby się przyjeło to dodatkowo A5 Mono x ogłoszeniami SMS i Kawały. Jak się podoba mój pomysł?
Pozdrawiam MT
D*py nie urywa :) Ot zwykłe reklamy :)
Tzn. że porostu zrobić na zwykłym papierze każda reklama o innych wymiarach i cena od cm2 itp. Tu można wyciąć i włożyć np. do portfela.
Wtrącę swoje trzy grosze…
Gazetka reklamowa, aby przyciągnęła klientów Okładka papier, 135g zarezerwowane powiedzmy 3,5 strony dla dobrego dużego klienta, który np. wykupi u nas ogłoszenie na miń 6 miesięcy środek 85g. zwykły. Tylko jak przekonać klienta by właśnie u nas nabył reklamę. Zróbmy reklamę w postaci np. krzyżówek. Kto nie lubi ich rozwiązywać? A firma (reklamodawca) niech dodatkowo ufunduje np. 3 jakieś „duperele” dla osób wylosowanych, które odwiedzą dany punkt i pozostawia kupon z poprawnie wpisanym hasłem z danej krzyżówki.
coś więcej , same krzyżówki nie wystarczą aby zachęcic reklamodawcę .... Może rozkład jazdy pks , konkursy , qizy .... Podawajcie pomysły . pozdro ac_dc_konrad1
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gazetka reklamowa! - strona 4": - Gazetka informacyjno-reklamowa - ulotka, gazetka reklamowa - gazetka bardzo reklamowa - Praktyczna Gazetka Reklamowa - Firma. Gazetka Reklamowa, co i jak ?
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
|
|