|
Gdzie reklamować jednosobową działalność stolarską? |
Gdzie reklamować jednosobową działalność stolarską?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Chodzi o kuchnie na wymiar, szafy zabudowy i inne zlecenia. Miasto Gdynia. Narazie reklamuje się na portalu Trójmiasto_pl oraz w gazecie anonse ale nie przynosi to spodziewanego rezultatu. Jakieś pomysły?
ulotki i kolportaż w rejonie, który CIe interesuje, z informacją na ulotce, że np.: "z tą ulotką bezpłatny pomiar i wycena zabudowy/mebli"
Bardzo przydatnym narzędziem będzie strona internetowa, ponieważ to właśnie gro usług wyszukuje się w sieci. Estetyczna, czytelna i zgodna ze standardami na pewno z czasem przyniesie korzyści . Będziesz mógł tam mieć galerię a w niej prezentować swoje realizacje. Klient chętnie zobaczy Twoje prace, to pomoże podjąć mu decyzję czy skorzystać z Twoich usług.
Sama strona cudów nie zdziała, bo w końcu klient musi na nią jakoś trafić. Zakładając że jest poprawnie zaprojektowana pod kątem wyszukiwarek, taką stronę trzeba dodać do katalogów branżowych, firmowych zwracając uwagę na unikalne opisy. To żmudna praca ale warto poświęcić trochę czasu, by stać się lepiej widocznym. Przy tworzeniu treści na stronę zwróć uwagę na dobór słów. Jeśli nie wiesz jak napisać chwytliwy tekst, zwróć się o pomoc do copywritera. W internecie znajdziesz mnóstwo miejsc, portali ogłoszeniowych gdzie możesz zamieścić info o usługach (Zumi, Gumtree itd.). Poza tym zainwestuj w ulotki, nadal reklamuj się w gazecie, zrób jakieś promocje. Jeśli będziesz miał zadowolonych klientów proś o polecenie, zostaw kilka swoich wizytówek. Życzę powodzenia:)
możesz się też spróbować dogadać w jakimś sklepie, w którym sprzedają sprzęt agd do zabudowy, żeby Cie polecali, albo, żebyś u nich zostawił ulotki
Moim zdaniem zależy to od wielkości działalności i jakim funduszem się dysponuje. Strona internetowa na pewno będzie pomocna. Bo nawet jeśli usłyszy się jakąś nazwę firmy od znajomego to pierwsze co szuka się w internecie żeby zobaczyć co i jak. Ogólnie dobra strona, logo wydaję mi się że podnoszą trochę "renomę" i klienci postrzegają taką firmę że ktoś musi trochę siedzieć w branży i mu zależeć skoro ma profesjonalną stronę. Ale to oczywiście tylko moje zdanie :)
Co do ulotek nie wiem jakie są ceny wydruku, ale profesjonalny projekt chyba coś w granicach 300-400 zł. Jeśli jest to mała firma i mały budżet może lepiej proste wizytówki wydrukowane w domowej drukarce imię, nazwisko, telefon, i dwa słowa czym się ktoś zajmuje. W razie pytań proszę o kontakt chętnie coś doradzę, bo miałem trochę do czynienia z tworzeniem wizerunku firmy w internecie.
na drukarce zrobione... to malo profesjonalnie wyglada...
a odnośnie ulotek to A6 5000szt wraz z projektem 250 zł brutto więc to chyba nie aż tak duża kwota (tyle co dwa tusze do drukarki) Pozdrawiam
To już teraz rozumiem dlaczego tak namawiałeś na te ulotki, po prostu szukasz klienta, chociaż za to co widzę w portfolio to nawet cena mnie nie dziwi zbytnio.
klientów mam pod dostatkiem i nie musze szukać, tylko mówie, że jest to skuteczna forma reklamy na tego typu usługę, a to Ty zapraszałeś do kontaktu odnośnie stworzenia strony, więc nie odwracaj kota ogonem. A cene podałem przykładową "z własnego podwórka", gdyż wiem, że za takie pieniądze można to bez problemu zrobić
"Sarman" nie zaniżaj poziomu - za 250 zł brutto to nie będzie zbyt kreatywny projekt ...
Coś mi się wydaje Sarman, że z takimi projektami to nie masz za dużo zleceń ... stąd ta cena ... dramat
Najlepiej skorzystać z usług drukarni. Wiele nie kosztuje, a reklama dobra.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gdzie reklamować jednosobową działalność stolarską?": - Jak i gdzie się reklamować?? - Gdzie się reklamować - Gdzie i jak się reklamować na początku? - Gdzie reklamować upload plików? - Gdzie i jak reklamowac swoje oprogramowanie?
• Strona 1 z 1
|
|