|
Gdzie szukać dofinansowań z UE na rozpoczęcie działalności? |
Gdzie szukać dofinansowań z UE na rozpoczęcie działalności?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam pytanie, gdzie znaleść informacje o dofinansowaniu na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej. Nie jestem bezrobotną, nigdy wcześniej nie miałam własnej firmy. Nie zaliczam się również do młodzieży zaraz po maturze, do której skierowane są różne programy.
W takiej sytuacji trzeba mieć firmę już działającą. Polecam dział Dotacje. W postach jest sporo informacji na ten temat.
zobacz w urzedzie pracy jesli jestes zarejestrowany jako bezrobotny ostatnio cos tam slyszalam czy czytalam inkubator przedsiebiorczosci lub tym podobne u mnie jest cos takiego w jastzebiu ja mieszkam w wodzislawiu sl ew. jesli mialbys poreczyciela to szukaj kredytow na rozpoczecie dzialalnosci w internecie moze znajdziesz .Jesli mam dom mozesz wziasc pozyzczke zycze powodzenia Marzena
Jeśli chodzi o Urząd Pracy to należy być zarejestrowanym przez minimum pół roku, nie otrzymać żadnej propozycji pracy, bo jeśli otrzymasz i ją odrzucisz zostajesz skreślona z mozliwości otrzymania kasy na start.
Tak ogólnie mozliwości jest dużo, fakt -> zerknij do działu DOTACJE, jak już wpomniał xfreebiz. Są takie instytucje jak agencje rozwoju regionalnego itp.
Trochę za późno się zainteresowałaś. Jeszcze kilka miesięcy temu dotacje na rozpoczęcie działalności (w ramach działania 2.5 ZPORR) były dostępne we wszystkich województwach. Teraz zostało jeszcze tylko łódzkie (być może coś jeszcze ale bardzo w to wątpię).
Oczywiście są jeszcze nowe fundusze na lata 2007-2013 ale nasza wspaniała minister Gęsicka, wychwalana tak przez nasz najwspanialszy w historii rząd spieprzyła sprawę i wszystko stoi. Prawdopodobnie środki te będą dostępne wiosną/latem przyszłego roku. Oczywiście więcej w dziale dotacje.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gdzie szukać dofinansowań z UE na rozpoczęcie działalności?": - Gdzie i jak szukać dofinansowań? - Gdzie szukać gotówki na rozpoczęcie eBiznesu. - Pieniądze na rozpoczęcie działalności - jak, gdzie? - gdzie szukać partnerów? - Gdzie szukac dystrybutorów ??
• Strona 1 z 1
|
|