|
Gdzie szukać inwestora? |
Gdzie szukać inwestora?
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Chciałbym otworzyć sklep, ale nie mam na to pieniędzy. Nie mam ani nieruchomości ani źródła dochodów. Gdzie mógłbym znaleźć kogoś kto w jakiś sposób pomoże mi uzyskać pieniądze lub zainwestuje w mój sklep z własnej kieszeni?
Poszukaj w ogłoszeniach na biznesforum.pl, tylko pamiętaj, że ktoś kto inwestuje własne pieniądze już je zarobił i będzie bardzo krytyczny, a od ciebie będzie wymagał, żebyś posiadał przynajmniej jakąś wiedzę, doświadczenie i wizję biznesu. Nie oczekuj na zbyt wiele, jeśli nie spełniasz tych warunków.
Poza tym przejrzyj ogłoszenia w prasie, w net-cie.
Max89-89
Polecam Ci w skrócie: 1. Opracuj dobry biznes plan Twojej przyszłej działalności (może Ci go ktoś napisać). Wiedz jednak, że to dużo pracy, a za darmo nikt Ci tego nie wykona. 2. Na jego odstawie napisz dobre ogłoszenie, (jeśli nie potrafisz, to zleć napisanie takiego ogłoszenia zleceniobiorcy). Zapewniam Cię, to trudne zadanie... 3. Poszukaj Anioła Biznesu, lub Aniołka Biznesu, (to dwa różne pojęcia), lub... 4. ...poszukaj wspólnika z pieniędzmi. Ty dajesz pomysł, on/wspólnik kasę. Zyskami podzielicie się ustalając je w umowie. A teraz książki, Internet, kursy i jeszcze wiele innej, ciężkiej pracy Cię czeka. Życzę powodzenia. PS. Jest jeszcze jedna opcja. Zleć wykonanie wszystkiego, co Ci napisałem wyżej jednej osobie za miesięczną pensję. Wykorzystaj do zrealizowania swego celu specjalistę. To tylko pomysł, w który nie wierzę, ale spróbować warto. Może tylko się mylę...
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|