|
Gdzie szukać kredytu na plantacje? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Witam. Chcę wziąć kredyt na plantacje borówki w wysokości około 500 000 tyś zł. Czy jakiś bank ( a jak to który ) udzieliłby takiej pożyczki np. pod zastaw maszyn budowlanych( takie ma mój ojciec). A może coś z UE na start od 10000-100 000 tyś zł w zależności od biznes planu. Dodam, że mam 21 lat, wykształcenie średnie.
witaj.
a czy twoj tata zgodzi się, żebyś wziął kredyt na jego firmę? jeśli zabezpieczeniem mają być jego maszyny byłoby to całkiem logiczne. wtedy masz lepsze warunki cenowe kredytu i bez problemu możesz go dostać. jestem doradcą bankowym i jak chcesz możemy o tym porozmawiać przez telefon. pozdrawiam, DBBWE
spora inwestycja, zdecydowanie polecam szukać dotacji z UE, a co do samego kredytu to idz do swojego ODR-u oni ci wszystko pomogą załatwić: biznes plan, opinie ipt. a wtedy to poszukaj w Bankach Spółdzielczych dobrego kredytu, przy problemach łatwo odroczyć spłatę kapitału.
Bardzo jestem ciekaw jaką kwote inwestycji stanowi koszt sadzonek, a jaką system uzdatniania wody i nawadniania. Będziesz sadził elite z in-vitro?
|
|