Uuuu. Widzę że wątek niebezpiecznie odbiega od tematu... Nie wiedziałem, że moim pytaniem wywołam wojnę ;P
Dzięki panowie za tak emocjonalne podejście do problemu. Pozdrawiam.
|
Gdzie szukać zleceń? - strona 2 |
Gdzie szukać zleceń?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Uuuu. Widzę że wątek niebezpiecznie odbiega od tematu... Nie wiedziałem, że moim pytaniem wywołam wojnę ;P
Dzięki panowie za tak emocjonalne podejście do problemu. Pozdrawiam.
Może w temacie wrzucę wykres ze świeżutkich badań z końca 2011 roku zrobionych przez portal synergian pl gdzie możemy przeczytać o tym, gdzie i jak firmy znajdują zlecenia. Co o tym myślicie?
![]()
no tak ale gdy w grę wchodzi duża kasa to można zapomnieć o rekomendacji znajomych.
Co masz na myśli? Myślę, że jeśli chodzi o usługi na dużą kasę (gdzie trzeba sporo zainwestować) rekomendacje z zaufanych źródeł są nawet cenniejsze.
ale to nic nie pomoże po przy większej kasie stosuje się przetarg. a nawet jeśli jesteś prywatnym inwestorem to skorzystasz z porady znajomego jeśli w necie znajdziesz firmę z referncjami która zaoferuje np wykonanie o 20% taniej, czo przy kilkuset tysiącach będzie kwotą niebagatelną ps. no to co jest w tym wykresie na pierwszym miejscu to prawda w przypadku czytania referencji
Zwróciłbym się do firm deweloperskich z ofertą współpracy w ramach własnej działalności. Deweloper może potrzebować małych firm budowlanych np. do dokonywania napraw reklamacyjnych, albo przy wykończeniach.
No własnie w badaniu nie ma chyba rozgraniczenia na rekomendacje w internecie i porady znajomych (w realu) - myślę, że zostało to potraktowane jako jedno i to o czym piszesz jest prawdą, rekomendacje w zupełności mogą zastąpić polecenia "na żywo" jeśli do tego cena będzie 20% niższa, to wybór będzie oczywisty :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gdzie szukać zleceń? - strona 2": - Gdzie szukać zleceń??? - Jak/gdzie szukać zleceń na usługi? - Gdzie szukać zleceń dla firm transportowych? - Szukam pomysłu gdzie można szukać zleceń na auta DMC 3,5t - jak szukac zlecen?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|