|
Gdzie ulokować pieniądze ? |
Gdzie ulokować pieniądze ?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Gdzie waszym zdaniem najlepiej ulokować pieniądze ?? Mam możliwość wsadzenia 320 tys. ale nie wiem co jest najbardziej opłacalne. Nie musi to przynosić sporych zysków jak z akcji wole coś bezpieczniejszego. Czy najlepiej wybrać lokatę czy może jakiś rachunek oszczędnościowy ?? Proszę o jakieś rady co i gdzie najlepiej ;)
Lokata VW Bank wydaje się być najkorzystniejsza na dzień dzisiejszy.
Panie Mateuszu dlaczego Pan oszukuje kolegę?
Wg aktualnych informacji, które są powszechnie dostępne na stronach banku proponowanego przez Pana Mateusza ja nie znalazłem oprocentowania większego niż 4,5% w skali roku. Jeżeli od tego trzeba będzie zapłacić podatek Belki to w ogóle tragedia. Proponuję założyć lokatę "Pracowitą". W skali roku może Pan zarobić od 320 tys. zł kwotę 15 360 zł. Lokata oczywiście antybelkowa. Jeżeli można płacić mniejsze podatki lub zarabiać więcej na lokacie to po co wybierać gorsze oprocentowanie? Z kwotą jaką Pan ma proponowałbym zainwestować w nieruchomości. Potrzeba troszkę kapitału i można pomyśleć o 2 40 metrowych mieszkaniach w jakimś niewielkim mieście lub o 1 w większym mieście.
Inwestycja w nieruchomości mimo wszystko jest mało opłacalna jeśli chce się włożyć 320 tys. No i trudno byłoby spieniężyć szybko takie mieszkanie, jeśli pieniądze byłyby potrzebne. W tym wypadku można by pomyśleć o funduszach inwestycyjnych.Większe zyski i łatwiej można "odzyskać" pieniądze niż na lokacie. I belkę też można ominąć.
Nikt nie gwarantuje zysków, a jeszcze można umoczyć. Co z tego, że fundusz jest łatwo wypłacalny jak przykładowo masz stratę 10 procent zainwestowanego kapitału? Co już się zdarzyło i nawet w większym stopniu.
Ciekawą propozycją jest produkt strukturyzowany ze 100 % gwarancją kapitału. Produkt taki oferuje TU Europa, którego właścicielem jest GetinNoble Bank. Daje on możliwość osiągnięcia ciekawych zysków. Więcej informacji dostępnych jest na stronie
butikinwestycyjny. z zakończeniem pl. W razie pytań proszę o kontakt na PRV lub telefoniczny. Pozdrawiam
Dzięki za wszelkie odpowiedzi. Czekam na kolejne ciekawe propozycje bezpiecznego ulokowania pieniedzy.
ja również aktualnie czegoś szukam..już nuży mnie to szukanie i czytanie wszystkiego..każdych gwiazdek i druczków..ehh
bezpiecznie? może w sztukę? ale to inwestycja na lata... ja ostatnio nad tym dumam...
Powiedziałbym, że znalezienie dobrej oferty jest bardzo proste. Dla mnie taką jest oprocentowanie 4% i powyżej na lokacie na, której nie ma podatku Belki.
Kolega z 320 tys. "wrzucając" swoje pieniądze na lokatę o oprocentowaniu 4% masz 1 tys. zł miesięcznie.
Odradzam fundusz inwestycyjne,można stracić wiele więcej niż10%.
A co myślicie o produktach strukturyzowanych? Np. Millennium oferuje takie coś, gdzie uzależnia zysk od poziomu indeksu ropy naftowej. Daje 100 % gwarancji kapitału. Poczytajcie na Alercie Finansowym i doradzcie, bo min. wkład to 25 000 zł.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gdzie ulokować pieniądze ?": - Gdzie ulokować pieniądze? - Gdzie ulokować pieniądze? - gdzie ulokować pieniądze ? - Gdzie najlepiej ulokować pieniądze - Masz pieniądze i szukasz gdzie ulokować pewnie kapitał ????
• Strona 1 z 1
|
|