|
Gdzie zainwestowac oszczednosci |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
czesc, dysponuje kwota 25 tysiecy euro, zastanawiam sie gdzie ulokowac pieniadze, fundusz,akcje...? nie moge sie zdecydowac,tymbardziej ze do kraju zjezdzam dopiero w lipcu, moze ktos z forum moglby mi pomoc-z gory dzieki...
Mogę Ci zaoferować program inwestycyjny w Euro, oparty na dostępie do 8 funduszy inwestycyjnych (w tym 3 akcyjne) o różnym potencjale zysku i poziomie ryzyka, z możliwością kształtowania indywidualnej strategii inwestycyjnej poprzez stały dostęp do rachunku i przenoszenie środków pomiędzy funduszami (bezpłatnie i bez podatku Belki).
Jeśli jesteś zainteresowany napisz na PW.
ok, ciekawy jestem o ile mozna byloby ta kwote pomnozyc w skali tych 3 lat, tzn wiem ze nie uzyskam dokladnej odpowiedzi ale przynajmniej jakie sa minimalne zaloz
enia...
mysle takze nad wzieciem kredytu na + - 60 tys zl i + moje 25 ntys euro i kupienie 2 dzialek budowlanych... coraz wiecej osob namawia mnie na ta opcje
Obecnie nieruchomości wolniej zyskują na wartości niż fundusze.
Jednak są tak popularne ponieważ kojarzą się z bezpieczeństwem, lecz nie należy zapominać tego że i na nieruchomościach da się stracić!
Uważam, że czas dla nieruchomości sie powoli kończy, teraz zapewne też będą one rosły na cenie, ale będzie o nastepowalo wolniej niż dotychczas. proponuję tak jak poprzednicy inwestycje portfelowe w jakieś fundusze. Główną część gotówki w akcje - może jakiegoś funda MIŚ albo Legg Mason, DWS, sam nie jestem przekonany (o ile myslisz o przynajmniej kilkuletnie inwestycji), resztę w fundusze zrównoważone, może nawet w ich mix jakim jest UniMax Zrównoważony - oferta wydaje mi się ciekawa i kokurencyjna, jak na razie ;) Kilka złotych warto mieć pod ręką, więc może jeszcze jakiś fundusz pieniężny.
|
|